ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.
Отстъпки в Снабтех - лагери и инструменти
След като е регистриран вече, процедурата е да се вземе бележка от Ямаха, после в данъчното се попълва коригираща декларация, която се дава заедно с бележката и това е.
Ако мотоциклета е нов внос, преди да отидете в КАТ трябва да си вземете удостоверение от Ямаха и с него ще си регистрирате мотора така че после данакът ви да е по-нисък.Предполагам че след това пак ще се полуи в данъчното но ще е по-голяма играчка...Аз точно този вариант ще пробвам тия дни -с документа от Ямаха в данъчното ,да видим дали ще имам успех да ми намалят данъка и с колко.
Работата е там че вече МПС-тата се зачисляват автоматично в данъчното след регистрация в КАТ и каквото ти пишат това е . След това само с разправии ще става промяната .
Става и без разправии- само с носене на удостоверението ,което може и да се издаде и от сервиз и от пункт за ГТП .
Бележката, която издават в Ямаха гласи нещо от сорта на:"Мотоциклет НОМЕР_РАМА към датата на производтсво е оборудван с катализатори и покрива ЕДИ_КАКВО_СИ"Като ги попитах, защо е това "към дата..." ми обесниха, че те не знаят дали съм ги махнал или не. Важна подробност е че като вадих такава бележка отидох пеша. Може би ако се отиде с мотора и наистина го прегледат, ще издадат друга бележка.Просто споделям моя опит с бележка от Ямаха.Ако Аполо си пази бележката - нека я сподели тук да е нагледна...
A в София приемат бележки само от официалният дилър.
В Пловдив няма сервиз който да ти издаде сертификат!Тук има само един сервиз в който можеш да минеш технически преглед, и отказват такъв сертификат.Вариантът остава само Ямаха.