ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Данъци,такси,ГО и други административни разходи за ТДМ  (Read 34316 times)

Offline Веселин Куршумов (Ротко)

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
  • Не са ми нужни 235 причини, за да избера TDM...
Колкото толкова, важното е да е по-малко мам..ата им м..сна  ::)
TDM is my lifestyle, my destiny, my religion ...

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Пак ще е до 40%, защото в закона пише, че 50% отстъпка се дава от Евро 4 нагоре. Моторите нямат над Евро 4, но закона е писан за коли и камиони и никой не го интересуват мотоциклетите.
Моят процент явно е нещо средно за слатинската община в Сф, защото от 109лв първоначално ми го намалиха на 59 лв което излиза 45,9%, но не съм ги питал за подробност   :o 8)

Offline apollo11

• Hero Member
Връзкар си тииии

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
Ради, а коя година прави тази операция? Моето инфо е от 2015-та насам.

Всяка община сама определя данъка на МПС в граници "от-до" определени в закона.
Бях го написал в преден пост, но явно не четете  ;D

Данъчни облекчения

Предвидени са  данъчни облекчения за:

- превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW вкл., снабдени с действащи катализаторни устройства и несъответстващи на екологичните категории „Евро 3", „Евро 4", „Евро 5", „Евро 6" и „ЕЕV" - данъкът се заплаща с от 20 до 40 на сто намаление по решение на общинския съвет;

- превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW вкл. и съответстващи на екологичните категории „Евро 3" и „Евро 4" - данъкът се заплаща с 50 на сто намаление;

Пак ще е до 40%, защото в закона пише, че 50% отстъпка се дава от Евро 4 нагоре. Моторите нямат над Евро 4, но закона е писан за коли и камиони и никой не го интересуват мотоциклетите.

Точно за това спорих и доказах на една кифла в общината, че моторът е МПС, а не мотоциклет, автомобил или камион.
След 10 минути цитиране на закона (а той беше зад нея на рафта, но кой да го чете) - ми намалиха данъка съобразно местния закон, и държавния съответно.

Попълваш декларация, прилагаш бележката от Ямаха (Мотодинамикс), че си с катализатор (без или със Евро) и си готов.
« Last Edit: April 21, 2018, 00:04 by Стефан Томовски »

Offline Павката

• Hero Member
  • Yamaha TDM900
... но явно не четете  ;D

Никой никъде не чете, само се пита и пише за спорта. Първия пост на темата е написано, кви пари и кви отстъпки са по закон. и да мотоциклета е МПС, набийте в канцетата на данъчните едноклетъчни.
TDM - Turn the Dreams to Memories ! ! !

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Ради, а коя година прави тази операция? Моето инфо е от 2015-та насам.
07.03.2014 година

Offline Vlaad

• Administrator
  • Sr. Member
А как точно се взима тази бележка от Yamaha, за катализатора?
Трябва ли да отида с мотора, гледат ли го, плаща ли се нещо?
4ТХ 2001 по принцип има ли Евро3 и катализатор, като излиза от завода, защото съм му сменил ауспуха, но все си мисля, че онова "кюфте" от което илизат тръбите на двата оригинални, трябва да е катализатор...

Offline Vlaad

• Administrator
  • Sr. Member
И как точно се отбелязва, че има катализатор и Евро3, след като в декларацията опциите са тези:
6. Декларирам, че е налице следното обстоятелство, представляващо основание за ползване на  данъчно облекчение /отбележете с “х”/:

превозното средство с мощност на двигателя до 74 kW притежава действащо катализаторно устройство, считано от     ……………………..г. и не съответства на екологичните категории Евро 3, Евро 4, Евро 5, Евро 6 или ЕЕV 

превозното средство с мощност на двигателя до 74 kW съответства на екологична категория   ……………/ Евро 3, Евро 4, Евро 5 или Евро 6/, за удостоверяване на което прилагам /вид и № на документа/ ……………………………………………….…   

Не може да има и двете, така ли? :)
« Last Edit: May 02, 2018, 12:54 by Vlaad »

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
И как точно се отбелязва, че има катализатор и Евро3, след като в декларацията опциите са тези:
6. Декларирам, че е налице следното обстоятелство, представляващо основание за ползване на  данъчно облекчение /отбележете с “х”/:

превозното средство с мощност на двигателя до 74 kW притежава действащо катализаторно устройство, считано от     ……………………..г. и не съответства на екологичните категории Евро 3, Евро 4, Евро 5, Евро 6 или ЕЕV 

превозното средство с мощност на двигателя до 74 kW съответства на екологична категория   ……………/ Евро 3, Евро 4, Евро 5 или Евро 6/, за удостоверяване на което прилагам /вид и № на документа/ ……………………………………………….…   

Не може да има и двете, така ли? :)

Евро 3 и нагоре задължително са с катализатор - иначе няма как да го прокрият това Евро 3
Но това че имаш катализатор, не означава че имаш Евро 3 и нагоре

За по-ясно давам пример:
ТДМ 900 има катализатор, но се води Евро2
TDM 900 2006

Offline Vlaad

• Administrator
  • Sr. Member
Значи за 4ТХ, да питам само за удостоверение за катализатор, няма смисъл, да си правя устата за Евро...

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Значи за 4ТХ, да питам само за удостоверение за катализатор, няма смисъл, да си правя устата за Евро...
Точно така  :)

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
4ТХ мисля, че няма катализатори и не зная дали в Ямаха биха дали бележка.

Offline Vlaad

• Administrator
  • Sr. Member
4ТХ мисля, че няма катализатори и не зная дали в Ямаха биха дали бележка.

Че тук доста хора, са писали, че са ги регистрирали с катализатор.

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
Чакай малко сега!

Тези хора може да са си регистрирали моторите с катализатори, но не с бележка от "Ямаха"
По-горе ти казаха, от Ямаха какви бележки дават.

Обесниха и за някакви сервизи и бележки от там  ;)
Това са различни неща!
TDM 900 2006

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal