ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Данъци,такси,ГО и други административни разходи за ТДМ  (Read 34310 times)

Offline Vlaad

• Administrator
  • Sr. Member
Да разбирам, че 4ТХ няма катализатор, когато се произвежда и тая пихтия под двигателя е само за да убива звука и да тежи?
Въпроса е, че ми предстои технически преглед. Не съм плащал данъци, от както го имам тоя мотор, не съм го регистрирал и в общината. Освен това си смених и адресната регистрация и трябва да сменям книжката и да пререгистрирам и колата и мотора. Получих и противоречива информация, относно това какви документи искат в КАТ, за пререгистрация поради смяна на адресна регистрация. Та очаквам, че все от някъде ще изкочи нещо и ще трябва да падне едно плащане, та свят да ми се извие. Ще кажете, да си си ги плащал на време тия данъци, нямаше да се натрупват. Ама как да ги плащам, като ме е яд? Данъка за мотор е по- висок от колкото за кола, трактор и камион. Някой пък ми каза, че е така, защото нямало винетки за мотори и всъщнос, това бил начина, да си вземат парите за винетките. Е да, ама ако карам само градско? Да знам, че ще позапълнят дупки или ще изчистят пясъка от зимното опесъчаване, да си платя с чиста съвест. Ама никой не знае къде отиват тия пари, защото ако се влагаха в ремонти, магистрала Хемус отдавна щеше да е готова и пътищата, да са гладки, та знае ли се...
Отплеснах се.
Ако пък някой знае някаква тайна, за минаване на ГТП, с частично плащане на данъка, нека сподели, че както е тръгнало, ще изпусна рожденият ден :(

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
В Нови Искър май имаше някакъв пункт. НО само така съм чувал - не съм ходил.
Наскоро имаше репортаж по Босфор ТВ за такива пунктове. Що не го потърсиш в нет-а. Може да видиш кои са :)
TDM 900 2006

Offline Fresh

• Jr. Member
  • **
  • Сега кога е ??? А кога сме сега ???
Привет колеги,

Както знаете от тази година си имаме нова аритметика за изчисление на данъците на МПС според формулата: А по 100 върху 100 + Х (на ум) = едни пари за общината....

При положение че в големия талон в поле V.9 пише *** ми е интересно колко ще дължа на общината София за ТДМ900, 2003, 63.4 kW (86.2 кс)?

Калкулатора от линка https://cartax.uslugi.io/?fbclid=IwAR2rX3bH1S_M8OU1eUV6e8Q9CSx58Y9lqztTDP8mZM-cXeFM9vlpfr9rxPY#%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/%D0%A1%D0%A2%D0%9E%D0%9B%D0%98%D0%A7%D0%9D%D0%90
е дефиниран като "Калкулатор данък за леки и товарни автомобили до 3.5 тона"

За сравнение, до сега съм плащал 75 лв/год, като съм сигурен че това са 50% от данъка, защото когато го регистрирах 2014, им носих офицално писмо от Ямаха България че мотора има фабричен катализатор.

Някой вече да е платил данък за 2019 ?

И още един въпрос  - на старите ми бележки за платен данък към община оборище, София, пише МПС: Ямаха, модел: Неуказан !!!

Сега след като базите на КАТ (които знаят що е то ТДМ на 15+ години) и общината вече са свързани, може ли да си погледнете бележките дали вообще съществува ТДМ900 в базите на общината... Ще ги разкостя леличките там ...
.издава ли шум падащо в гората дърво, ако няма кой да го чуе?

Offline apollo11

• Hero Member
Данък мпс след март месец ;)

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member

И още един въпрос  - на старите ми бележки за платен данък към община оборище, София, пише МПС: Ямаха, модел: Неуказан !!!

Сега след като базите на КАТ (които знаят що е то ТДМ на 15+ години) и общината вече са свързани, може ли да си погледнете бележките дали вообще съществува ТДМ900 в базите на общината... Ще ги разкостя леличките там ...
Знаят те, знаят. Просто някой, някога не си е свършил работата.
И да, данъците излизат март месец.

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
При мен моторетката се води в София район Витоша, от 74-75лв данъка става 119лв
За колата от 150, след преизчисляването е 115

Ще гледам сумарното число преди и след преизчисляване, че е по-готино
TDM 900 2006

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
Сега данъка на колата ще намалее, а на мотора ще се увеличи, и крайната цифра за двете ще е подобна.

До сега данъка на мотора ми беше 75 лв. а този на колата 180, след промените мотора ще е 120-125, а колата 88.

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
Ами при мен и двете се водят Euro 2
TDM 900 2006

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Някога си бях взимал бележка за евро 3 + катализатор на мотора и ми е 59 лв данъка в слатинската община, защо евро 2 се води твоя?

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
Някога си бях взимал бележка за евро 3 + катализатор на мотора и ми е 59 лв данъка в слатинската община, защо евро 2 се води твоя?

Сега по новите формули ли ти е 59лв данъка ?
TDM 900 2006

Offline Fresh

• Jr. Member
  • **
  • Сега кога е ??? А кога сме сега ???
Данъка за МПС за София е налице - както и други години - не през март, а до края на март. Колегите в бачкането също коментират, че и техните са факт. Данъците за недвижимите имоти още ги няма.

Та с 2 думи - от 75.00 лв за 2018 вече дължа на държавата 125.00 лв за 2019 за мотоциклет Ямаха, модел неуказан....

Някой колега с модел указан (ТДМ900) има ли, които да провери и да каже неговия данък колко е за София?

Линк за проверка: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf   -> обаче иска ПИК от общината

За щастие поне колата е Евро4 и е със 95.38 лв по нисък.
« Last Edit: January 21, 2019, 18:20 by Fresh »
.издава ли шум падащо в гората дърво, ако няма кой да го чуе?

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
Данъка за мотоциклет над 750 кубика за 2019 в София ще варира между 120-125 лв. защото от тази година отпада отстъпката за катализатор, заради която плащахме по-малко. Данъка на мотоциклетите не е като при автомобилите комбинация от киловати, евро категория и възраст, а само на базата на кубатура и няма никакво значение дали мотора е нов или на 30 години и дали е 50 или 200 коня.

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member

Сега по новите формули ли ти е 59лв данъка ?
[/quote]
Не, за 2018 година.

Данъка за МПС за София е налице - както и други години - не през март, а до края на март.
Верно са излезли данъците за МПС-тата в Столична община, онзи ден проверявах и нищо нямаше.

Амиии за мотора ми става 118,75лв, двойно бе тиииииит   :o >:( ??? :'(
За колата пък пада от 120 на 101 лв.

Offline Павката

• Hero Member
  • Yamaha TDM900
Пак ни шибат както им падне... бахти народа търпелив сме. ... някой запалиха улиците и не се отказват като нас на трета седмица :( жалко, много жалко
TDM - Turn the Dreams to Memories ! ! !

Offline Веселин Куршумов (Ротко)

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
  • Не са ми нужни 235 причини, за да избера TDM...
Миналата година си платих данъка в данъчното в Пловдив в средата на месец Април. 50 лв. за цялата година и с някаква отстъпка ми излезе 47.50 лв. Моторът е регистриран със сертификт EURO 3. Тази година (вчера) реших да не чакам в данъчното и в офис на Изи пей с такса от 1 лв. за тях, платих данък за 2019 от 95 лв. ... Мамицата им мръсна!
TDM is my lifestyle, my destiny, my religion ...

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal