ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Данъци,такси,ГО и други административни разходи за ТДМ  (Read 34326 times)

Offline Веселин Куршумов (Ротко)

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
  • Не са ми нужни 235 причини, за да избера TDM...
Ако мотоциклета е нов внос, преди да отидете в КАТ трябва да си вземете удостоверение от Ямаха и с него ще си регистрирате мотора така че после данакът ви да е по-нисък.
Предполагам че след това пак ще се полуи в данъчното но ще е по-голяма играчка...
TDM is my lifestyle, my destiny, my religion ...

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
След като е регистриран вече, процедурата е да се вземе бележка от Ямаха, после в данъчното се попълва коригираща декларация, която се дава заедно с бележката и това е.

Offline apollo11

• Hero Member
След като е регистриран вече, процедурата е да се вземе бележка от Ямаха, после в данъчното се попълва коригираща декларация, която се дава заедно с бележката и това е.
Точно така!
Моят беше регистриран във Варна, про пререгистрацията ми отказаха бележката,че се водели по талона от Варна;в данъчното обаче стана 180->118 данък в Добрич  :o шопите плащат 72

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
Моят данък го платих вчера 47.50 за 900 в Пловдив

Offline Desi

• Newbie
  • *
Ако мотоциклета е нов внос, преди да отидете в КАТ трябва да си вземете удостоверение от Ямаха и с него ще си регистрирате мотора така че после данакът ви да е по-нисък.
Предполагам че след това пак ще се полуи в данъчното но ще е по-голяма играчка...

Аз точно този вариант ще пробвам тия дни -с документа от Ямаха в данъчното ,да видим дали ще имам успех да ми намалят данъка :) и с колко.

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Работата е там че вече МПС-тата се зачисляват автоматично в данъчното след регистрация в КАТ и каквото ти пишат това е . След това само с разправии ще става промяната .
Цъ баце, можеш да си коригираш данните след това  ;)

Offline xx22xx22

• Sr. Member
Става и без разправии- само с носене на удостоверението ,което може и да се издаде  и от сервиз и от пункт за ГТП .
« Last Edit: April 20, 2018, 07:54 by xx22xx22 »

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
В Пловдив няма сервиз който да ти издаде сертификат!
Тук има само един сервиз в който можеш да минеш технически преглед, и отказват такъв сертификат.
Вариантът остава само Ямаха.

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
A в София приемат бележки само от официалният дилър.

Offline Judas_Priest

• Sr. Member
Става и без разправии- само с носене на удостоверението ,което може и да се издаде  и от сервиз и от пункт за ГТП .

На теория е така.
Но за съжаление на практика - не работи.
Иначе ако ти си успял да го направиш така - поздравления  :)

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
Бележката, която издават в Ямаха гласи нещо от сорта на:
"Мотоциклет НОМЕР_РАМА към датата на производтсво е оборудван с катализатори и покрива ЕДИ_КАКВО_СИ"

Като ги попитах, защо е това "към дата..." ми обесниха, че те не знаят дали съм ги махнал или не. Важна подробност е че като вадих такава бележка отидох пеша. Може би ако се отиде с мотора и наистина го прегледат, ще издадат друга бележка.

Просто споделям моя опит с бележка от Ямаха.
Ако Аполо си пази бележката - нека я сподели тук да е нагледна...
TDM 900 2006

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Бележката, която издават в Ямаха гласи нещо от сорта на:
"Мотоциклет НОМЕР_РАМА към датата на производтсво е оборудван с катализатори и покрива ЕДИ_КАКВО_СИ"

Като ги попитах, защо е това "към дата..." ми обесниха, че те не знаят дали съм ги махнал или не. Важна подробност е че като вадих такава бележка отидох пеша. Може би ако се отиде с мотора и наистина го прегледат, ще издадат друга бележка.

Просто споделям моя опит с бележка от Ямаха.
Ако Аполо си пази бележката - нека я сподели тук да е нагледна...
Бях с мотора и нищо не гледаха. Пишеше, че отговаря на стандарт евро 3, но бележка не пазя или съм я оставил в данъчното.

Offline xx22xx22

• Sr. Member
A в София приемат бележки само от официалният дилър.

Явно има промяна

Offline kokoVmaxa

• Jr. Member
  • **
  • Няма невъзможни неща - Всичко е въпрос на желание!
    • RBT Custom motors
 Я и Аз да попитам:
 Когато мотора е с Бележка за Катализатор - тогава имаш 40% данъчно облекчение , нали така ?
 Когато Мотоциклета обаче е със ЕВРО-3 вписано в Талона(щото той си е ЕВРО-3) колко и каква ще е отстъпката ?

В Пловдив няма сервиз който да ти издаде сертификат!
Тук има само един сервиз в който можеш да минеш технически преглед, и отказват такъв сертификат.
Вариантът остава само Ямаха.
Има Има ;) обади се да ти кажа къде и кого да търсиш за това  8)

« Last Edit: April 20, 2018, 15:00 by kokoVmaxa »
Yamaha TRX850'97 APRILIA RS4 125'15Ducati 748SP'02 BMW F800S'08 BMW S1000RR'15

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
Пак ще е до 40%, защото в закона пише, че 50% отстъпка се дава от Евро 4 нагоре. Моторите нямат над Евро 4, но закона е писан за коли и камиони и никой не го интересуват мотоциклетите.

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal