ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Poll

Трябва ли форума да е ограничен само за собственици на ТДМ?

Да
19 (55.9%)
Не
14 (41.2%)
Не мога да преценя
0 (0%)
Не ми пука
1 (2.9%)

Total Members Voted: 34

Voting closed: March 27, 2015, 16:05

Author Topic: Трябва ли форума да е достъпен за всички?  (Read 18989 times)

Offline Веселин Куршумов (Ротко)

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
  • Не са ми нужни 235 причини, за да избера TDM...
Габровеца не е мой приятел а на всички които са тук от началото. Точно поради тази причина не може и да ги сравняваме с бай Иван.
Понеже стана пак каквато стана, ще се позова на решението което всички ние приехме на Костенец.
Като основен организатор на мероприятието смятам че мога да си навлека негативи но да спазя уговорката!
Срещата си остава за всички настоящи и бивши собственици на ТДМ.
Денислав винаги ще е добре дошъл,а за да ви е комфортно на вас, бай Иван също.

TDM is my lifestyle, my destiny, my religion ...

Offline Adler9

• Sr. Member
Стана ми интересно и проверих как са колегите от юга на тема затворен или не форум.
Допусна ме до регистрация от раз и мога да чета и коментирам всичко. Никой не ме пита собственик или не ....

Имат си тема която е кръстена ДРУГИТЕ , за която е написано , "понеже в клуба ни не сме само ТДМ и понеже ги обичаме и тях. ....... "   

просто темите за различно от ТДМ имат много по-малка посещаемост от другите.
Може би в началото и те са имали подобни теми като конкретната в която пишем ;)

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
Никога не съм искал да се сравняваме с когото и да било, най малко пък с комшиите които поради една или друга причина не са това което бяха когато се срещнахме с тях...
Въпреки това, нямам нищо против да опитаме и нещо подобно.

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Веско ако под думите ти "Денислав е от самото начало с нас" имаш в предвид на срещите ни, то те и двамата(Денислав и бай Бай Иван) са идвали на повече срещи от теб(по отделно).
Пишеш, че бил приятел само на хора от Сф, но пред него когато се срещнахме друго говореше!

Двулично ми звучи някак си!

Не настоявам да дойде бай Иван, но не ми харесва отношението към хората,
Защо от всичките майни само и единствено ти се включваш в таз дискусия, къде са другите, нали всички майни взимате общо решение, всички го организирате, дай им право на всички да се изкажат  :)

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
Не говорим за кой от тях на колко срещи е присъствал, а от кога е с идеята.Припомни ми кога дойде за първи път бай Иван.
Мисля че започваме да преминаваме границата на добрият тон и да се качваме на по-горно ниво а това не ми харесва.
Мислиш ли че който идва на повече срещи е повече от другите?Това че не съм присъствал на всички правили ме по-недостоен?
Според теб дали съм искал да пропускам срещите?
Моля те, не преследвай целите си на всяка цена...
Знаеш ли какво е значението на думата ПРИЯТЕЛ?
Бай Иван познавам и съм виждал няколко пъти, ти го познаваш цял живот.После се изправяш и ме наричаш двуличник.Когато се срещнахме, макар вече да имахме уговорка кой определя правилата за срещите, вие и двамата не спирахте да ме уговаряте това да се промени...
И кога съм се държал двулично с него?Нима тук съм зад гърба му и съм казал нещо лошо?Защо само аз се включвам тук не е въпрос на който мога да ти отговоря.
Никога не съм спирал някого (нито имам желание) да се изказва.
Все едно да те питам аз защо само ти, Павката и Ники пишете тук...
« Last Edit: March 04, 2015, 07:45 by Веселин Куршумов »

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Цеко се появи 2010 г. за първи на срещата на яз. Стамболийски, с него ти се запозна 2009 г. на Тенеристката среща над Пловдив.
Сашо и Милена от 3 години ми помагат за направата на тениските и ще продължават да го правят. Единият ги намира качествени за малко пари, а другият съдейства с изработването на бродерията, без тяхното съдействие тениските ни ще струват около 25 лв минимум.
Пепи и Веско са момчета на които сме подали ръка в първите им стъпки в мотоциклетизма, помагали са нашето общество със намирането на части и отстъпки за същите. Съдействали са с помощ на много места в личен план на много хора, било то с физическа, техническа или просто са имали познати някъде.
Темата не е кой да присъства и кой не, а дали да се заключи форума или не.
Изразявам доводи, но се съобразявам се с решението което взехме.
Не си преследвам целите на всяка цена, ако беше така в момента нямаше да пиша тук и нямаше да мисля за развитието на форума.
Дали знам какво е значението на думата ПРИЯТЕЛ, мисля, че сам можеш да си отговориш, а доста хора от тук присъстващите също!

Offline Rossosin

• Full Member
Като гледам колко ожесточени са споровете се чудя да се смея или да плача.
Според мен на всички тези спорове има лесно решение Трябва да се изготвят правила за VIP и на хората помогнали дори и малко за просперитета на клуба да се гласува дали са ViP
Защото споед мен няма малка помощ .В противен случай затвърждаваме поговорката "Няма не наказано добро"
Мога да твърдя че всеки с който съм се срещал събитията ми е приятен
Приноса на Веско никой няма как да отрече ,но все пак малко демокрация не е излишна
Не съм писал толкова от първи клас :-)
ТДМ 900 3VD in my heart :)

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
Ради, няма да коментирам присъствието на срещите!
То вече е решено и както аз смятам да спазя уговорката, така е редно да постъпят всички.
Относно демокрацията, мисля че е предостатъчно, а и както всички добре знаем, свободията не е демокрация...
Признах го не веднъж, и макар голяма част от вас ме смятат за краен, се съгласих че може би аз прекалявам и вие сте прави!
Разбрахме се че макар до тук резултатът да не е във ваша полза, всеки който поиска ще може да се регистрира пък ще видим какво ще излезе от това.

Относно приятел и нейното значение си мисля че много добре ме разбра, и не е нужно да ми избождаш очите.

По въпроса за кой колко е направил, значи трябва да взема Бони  който ми помага с трасета, регистрацията на клуба, счетоводството му.
Ще взема и Владо, който направи сайта и форума.
Светльо който ми купи мотора някога.
Стефан който прави стикерите.
Иван чийто знамена и значки познавате.

Мога и още да изброявам...
Не знам има ли смисъл да продължавам.Това че те са ми помогнали защото са ми приятели или ме уважават, не значи че трябва да ги взема всички със себе си.
има си моменти когато карам или съм заедно с тях, но срещата Май месец определено ще си остане такава каквато я планирахме.
Дори на някой от тях да им се иска да дойдат, те никога не са го оспорили и не са ми се сърдили.

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Както писах и по горе, тема е различна от разговора в който се впуснахме  :)

Offline Me4o

• Jr. Member
  • **
Няма да коментирам странността на затворен форум като човек занимаващ се с информационни технологии, защото ще насоча дискусията в съвсем различна и нерелевантна посока.

Обаче ще съпоставя форума на друга организация с нестопанска и идеална цела, а именно форума на Audi клуб България, в който участвам като потребител (но не и член).
Там също има членове, членски внос, има хора отдадени на една идея (в случая култа към Audi). Но има и свободна регистрация за всеки, който притежава Audi или би искал да притежава или просто са му изтекли водите и не знае кого да попита.
Ако този форум беше затворен само за членовете на Ауди Клуб България, никога нямаше да има общност, която да помага на другите не-членове, да отговаря на трудностите на обикновените хора решили да си купят Ауди.

Вярно, че сравнението в случая е кон със кокошка (от гледна точка на мащабите), но не иска ли TDM България да бъде обществено полезна група, обединена около тази прекрасна машина? Означава ли това, че всеки който кара TDM задължително трябва да е част от нас? А ако един индивидуален човек не иска да бъде част от нас, но пък има нужда да попита по-опитните?

И понеже темата тръгна от въпроса дали форума трябва да е достъпен за всички, но се разви в друга посока, а именно: "кой трябва да присъства на TDM-ските сбирки", ще изкажа своето мнение.
Въпреки че не съм участвал пряко в уговорката която се направи, а именно - "който организира сбирките, той определя правилата" я подкрепям и разбирам.
И понеже човек който разсъждава дедуктивно, бихте ли ми обяснили поради каква причина за едни важат едни правила, а за други не? Нека не се тълкува като заяждане, наистина през моята призма не мога да намеря логиката.

За бай Иван ще кажа само няколко думи и повече няма да коментирам. Този човек уж не-съпричастен, както се твърди към TDM, е направил повече за мен от колкото можете да си представите. Когато си купувах TDM и първият си мотор въобще, той беше човека който ми подари куфар и стойка. Безусловно.
Когато имах проблеми с изкарването на книжката, брат му ми оказа невероятно съдействие. Списъка е дълъг, мога да продължавам още.
За Сашо, Милена, Веско и Пепи и другите въобще няма да коментирам, защото когато паднах от мотора, те (и останалите от TDM България в София) бяха първите хора които на 10-тата минута бяха на мястото на инцидента и ме подкрепяха и успокояваха. Да не говорим, че си загубиха цялата нощ, за да ми помогнат да си пренеса мотора в гаража.

Хайде наздраве, че много се разписах  :)

Offline ДЯДО ЦАНКО

• Newbie
  • *
Момчета не ни вкарвайте пак във филма "Софиянци срещу всички останали" . Нищо ползотворно няма в това. Никой нищо няма да спечели. Само негативи. Спазвайте уговорката и оставете Ротния и останалите да си свършат работата.
За Денислав ще кажа , че винаги е бил един от организаторите на лятната среща и ще бъде докато я организираме ние!
Когато дойде Вашият ред да сте организатори, определете каквито искате правила.Дори да поканите хора с триколки или с Голфове, ние сме длъжни да се съобразим с това.
Мисля ,че отзивите за всяка среща трябва да се появят след , а не преди нея!
Останете със здраве и започвайте по позитивни и полезни теми .  ;)

Offline Павката

• Hero Member
  • Yamaha TDM900
Айдее и Цанко се включи, отваряйки нова тема. Никой не говори за софиянци срещу всички останали. Но малко по-нагоре ротния каза, не е въпроса кой какво е организирал или колко е помогнал на ТДМ, а има или има желание да си вземе. Ако има изключение за Денислав, който не е нито едно от двете, ще има изключения и за други. Или ги спазваме принципите или не. Искате ограничена сбира и ограничен форум, ок. Но за всички - въпрос на принцип. Не ми е приятно, да ги няма нито Денислав, нито Бай Иван, но решението е взето и ако се държи на думата трябва да се спази. Пак казвам, аз също съм против да идва куцо и сакато на сбирките, но за тези които се познаваме и ни е приятно да сме с тях. между другото идеята с ВИПовете ми допада, ако искате може и с определен брой застъпници да може да става някой ВИП, или нещо подобно.
TDM - Turn the Dreams to Memories ! ! !

Offline shadowx

• Newbie
  • *
Стига сте са занимавали с глупости :) обещавам другия път да блъсна 3 сърни и да ги взема, и да ги  изядем и  изпием.А ако няма  сърни ще донеса ЦАЦА  :D
« Last Edit: March 05, 2015, 00:33 by shadowx »

Offline Николай 'Goose' Иванов

• Administrator
  • Hero Member
  • LZ1GSE
    • Il grande idiota
Стига ще са занимавали с глупости :) обещавам другия път да блъсна 3 сърни и да ги взема, и да ги  изядем и  изпием.А ако няма  сърни ще донеса ЦАЦА  :D
3 бройки от цацата ли? ;D
In God we trust, all others must submit an X.509 Certificate

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
Здравейте Веселин,
От София съм и разбрах за клуба от един познат в Гърция, който е в клуба на TDM в Солун.
Карам TDM 900 от 2004. Ще се радвам да споделим страстта си към модела.

Здравейте.
 Аз се казвам Цветослав Генов и съм роден и отрасъл в едно село близо до град Монтана. На 25 години съм и карам Yamaha TDM 850 Mk 2 4TX. Карам ТДМ от приблизително три години, като това е първият ми мотор. Карал съм и други, различни мотори, но по - удобен и по - отзивчив мотор не съм имал удоволствието да карам. Въпреки краткия си опит аз се смятам за почитател на този модел и много бих искал да споделя някое от пътуванията, които организирате и да се запозная с други фенове на TDM. Нямам членство в мото клубове.

Е, няма лошо че питате. Надявам се съвсем скоро да си намеря хубав TDM 850 4TX от последната година на производство, но все още нямам мотор. От София съм.

Здравейте!
Казвам се Стоян Младенов и съм от Стара Загора, карам TDM 850 3VD.
Изключително ще ми е приятно да стана част от обществото Ви.

Здравейте,аз съм Йордан от Пловдив
в момента съм в търсене на мотор защото си продадох моя ( Кавазаки КЛЕ )и съм се спрял на ТДМ 850 99-01 г. , но за да мога да контактувам с вас е най добре да съм регистриран а не да съм инкогнито .

Здравейте и Честита Нова Година,
с пожелание за по-добра и успешна 2015-та
Казвам се Иван Желев на 26 г съм от Стара Загора.
От края на лятото съм притежател на Yamaha TDM 850 4TX 99'(една сбъдната мечта).
Ще се радвам много ако ме приемете във вашето семейство :)

Като гледате това, дали отказвам на хората?

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal