ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Poll

Трябва ли форума да е ограничен само за собственици на ТДМ?

Да
19 (55.9%)
Не
14 (41.2%)
Не мога да преценя
0 (0%)
Не ми пука
1 (2.9%)

Total Members Voted: 34

Voting closed: March 27, 2015, 16:05

Author Topic: Трябва ли форума да е достъпен за всички?  (Read 19050 times)

Offline Павката

• Hero Member
  • Yamaha TDM900
Тема, която трябва да се дискутира. В момента достъпа за хората е ограничен. Лично мое мнение, че това е грешно и глупаво. Всеки един би трябвало да може да чете и да може да се регистрира, и след това да може и да участва. В момента са ограничени всички потенциални, бъдещи собственици или търговци. Не искам изобщо да коментирам, ограничението на приятелите ни без ТДМи, защото е меко казано абсурдно. Нека всеки изрази мнението си в анкетата и след месец модераторите да се съобразят с него.
TDM - Turn the Dreams to Memories ! ! !

Offline Me4o

• Jr. Member
  • **
Гласувах с "не".
Мисля, че форума трябва да е достъпен за всички, били те наши приятели, бивши, настоящи или бъдещи собственици.

Моята история за присъединяването към ТДМ повечето от вас я знаят. Ако не беше мото-зоната и не бях потърсил помощ за оглед на ТДМ, никога нямаше да се запозная с вас и да стана част от вас.
Така че защо да ограничаваме това право на другите?

Offline Евгени

• Jr. Member
  • **
  • LZ1EVS
Подкрепям МечА.

Offline RADKO-PIRATKO VIP

• Jr. Member
  • **
  • Вече без TDM, но с Yamaha XT1200Z и Honda FT500
и аз съм с вас ;)

Offline Павката

• Hero Member
  • Yamaha TDM900
Той не е само меча. Аз също ви намерих в зоната. И благодарение на срещите, на които идвах цяла година, се появи първия ми тдм. Как ще дойдат нови хора ако се затворим??? Ние сме свободни хора, обичаме свободата на моторите ни и точно това обичахме и все обичаме в тази група.

Offline Charli

• Jr. Member
  • **
аз също дълго се рових търсих инфо и итзиви за марката модела.И именно във форума получих инфо какво да гледам като го купувам .Така че моето мнение че е полезно за бъдещите собственици да могат да прочетат това онова  :)

Offline Patrikoff

• Jr. Member
  • **
И аз отговорих с "НЕ"
Нека хората, които нямат допирни точки с "ТДМ" да не се кефят или да ни завиждат колко сме много и колко сме задружни, как се събираме и как се забавляваме, как си помагаме и т.н и т.н.

Offline Adler9

• Sr. Member
И аз не мисля, че не сме някакво тайно мистериозно братство, че да се оключваме. И аз не бях собственик като влязох в контакт с някои от вас,  като четях що за НЛО е TDM- а. Хареса ми атмосферата,духа... Докоснах се до тази идея преди да стана собственик. Благодаря на всички които откликнаха,.... следващите вярвам също ще искат достъп, свобода за комуникация. Още повече като в стария форум няма вече активност.....

Offline Веселин Куршумов (Ротко)

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
  • Не са ми нужни 235 причини, за да избера TDM...
 Май е време да се защитя...
Първо искам да спомена че темата не е правилно отворена и въпросът подвежда !
Опитах се да се свържа с Павката, но и двата пъти той не ми отговори...
ТДМ ФОРУМЪТ НИКОГА НЕ Е БИЛ И НЯМА ДА БЪДЕ ЗАКЛЮЧЕНА ТЕМА!
Всеки който поиска може да чете и да поиска регистрация, но идеята ми бе той да е човек заинтересуван от ТДМ, а не нечий приятел за който е важно да бъде и тук.Надявам се няма пак всички да ме посочите с пръст и да ми се сърдите.Аз имам мнение и винаги съм бил готов да го обсъдя с всекиго!
Каква информация ще обмените с някой който кара друг мотор и няма никаква идея или намерение да си купува ТДМ?
Да, можете да си говорите за какво ли не, но нима това бе първоначалната идея за ТДМ България?
За тези от вас които не знаят, одобрявам и хора които нямат ТДМ и това не е прецедент!
Някой от тях дори вече са собственици на такава машина.

Всичко започна от това че отказах регистрация на бай Иван, и това не му хареса.Съжалявам !
Сега съм малоумен, тотално откачен, ебавал съм се с хората...
Има предложения всичко да се разтури, да сме се върнели в мото зоната, да се разцепим като всичко останало и тем подобни.
Според някой започвало началото на края...
Като един сектант в нечий очи аз все пак имам право да пазя основната идея която се върти около трите букви.
Аз не съм искал да направя това за себе си, и не смятам че атмосферата от началото е изчезнала!
Според мен израстваме, и това е част от тази промяна.
Има нови почитатели на модела от всички краищата на страната.

Е, въпреки това, ако толкова настоявате и след коментарите които се заформят и гласуването,  ще се съобразя с всеобщото мнение и ще пускам всеки който поиска достъп да пише тук.Съжалявам че моето мнение не съвпада с вашето, за това ще се извиня и ще послушам това което иска групата
В крайна сметка времето само ще покаже кое е правилно!
Обидното е това че почти никой не се обади, да говорим, да коментираме, да намерим решение както е редно.
Хубавото е че хора които по принцип трудно се наемат да пишат тук, станаха активни...

Момчета, мисля че можем всичко да си кажем и всичко да решим, единственото което е нужно е просто да говорим...
« Last Edit: February 25, 2015, 23:55 by Veselin Kurshumov »
TDM is my lifestyle, my destiny, my religion ...

Offline Павката

• Hero Member
  • Yamaha TDM900
Не знам защо се палиш и защитаваш. Това е идеята на форумите да се коментира и обсъжда. Никой не те напада, и ако има нещо да се коментира и изяснява това е начина. Все пак сме от цяла България и не може да седнем в четвъртък на масата и да си говорим. Може и аз да съм написал подвеждащо темата на анкетата, но искам да ме разберат всички ясно, не съм съгласен да има ограничения във форума. На сбирките, да, но тук, не. Всеки един може да е полезен, та дори и да не е виждал тдм през живота си. А и както ротния забеляза, една анкета направи доста хора активни. Така, че по-често трябва да се провокират. А Весо ако отпусне малко напрежението и "сектантството" ще рабере, че никой не иска да разваля хубавата идея ТДМ България, а напротив по-този начин ще я изгладим. Защото тепърва ще има теми за дискусии, и различни мнения и коментари.
П.С. кат не го вдигам, работя...или спя (ако е преди 12.00ч.)

Offline Николай 'Goose' Иванов

• Administrator
  • Hero Member
  • LZ1GSE
    • Il grande idiota
Хайде и аз да обоснова отговора си "не" на анкетата ...
Ротен, въпроса е не какво искаш, а какво постигаш с действията си. Какво искаш всички знаем и болшинството даже сме съгласни с теб. Реално обаче действията ти водят до затваряне на групата за нови хора. Задай си въпроса колко ТДМ-а смениха собствениците си последната година и колко от новите собственици се появиха в групата? Повярвай ми, изобщо не е приятно да говориш с подобен човек и да получиш отсреща отговор "Със сектнанти не се занимавам" ... защото напоследък хората почват да ни смятат за такива. Да, случи ми се да чуя и това :-) Определено не ми харесва, че нещата отиват натам. Дали има общо човек с ТДМ или не - няма никакво значение за форума, всеки един може да допринесе с нещо, та било то и критика. Дори и в момента висят 3 реални регистрации за одобрение, които нормално би трябвало просто да се потвърдят с оторизационен мейл, но ти чакаш да видиш колко навътре са хората с идеята ТДМ. Повярвай ми, никога няма ползвам форум, който ми иска мотивационно писмо, за да бъда негов потребител, по-скоро реакцията ми ще е "Тези луди ли са?" :-)

Другата ни грешка е, че тотално зарязахме темата в мото зоната. Самия аз стигнах до ТДМ през нея, попадайки там съвсем случайно. Собствения форум е добър за много неща, но рядко само той води до свежа кръв в редиците - някак си човек трябва да стигне до него :-)

Както каза Евгени (и аз съм напълно съгласен с него) - "ТДМ-а е мотор за свободолюбиви хора, с опита за затваряне на такова общество смятам, че се започва началото на края на това, което създадохме ЗАЕДНО". Според мен все-още не е късно да спрем разпадането, но определено трябва да намалим разделението ТДМ/Останал свят - голяма част от останалия свят са потенциални бъдещи собственици на ТДМ, както и голяма част от ТДМ света са потенциални бъдещи собственици на друг модел мотори - примери колкото искаш (Вальо, Евгени, Калин, Стойко ... )
Така че давай вместо да изливаме една кофа писания да се стегнем и да работим ЗАЕДНО по темата новите собственици да не ги е срам да се присъединят към нас, според мен това е най-важната част от идеята на ТДМ.
In God we trust, all others must submit an X.509 Certificate

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
Не си много прав Ники...
Това е едно ТДМ общество, и от самото начало идеята е всичко да се върти около трите букви.Когато всеки един от вас се е присъединил към идеята, той се е съгласил с нея...
Не съм съгласен че действията ми водят към затваряне на групата, особенно за нови хора!
От стартирането на този форум няма човек който да не е получил регистрация, дори да се е наложило да загубим няколко дни до като се чуем.Пак ще вмъкна че това включва и хора които дори не притежаваха мотор по време на регистрацията си.
Задавам си въпроса колко ТДМа смениха собствениците си тази година, и да ти кажа познавам почти всички нови собственици които са регистрирани тук, някой от които съм виждал и на живо.
Човекът за който говориш обаче не познавам.Всеки който ме мисли за сектант обаче също не искам да познавам!
Тук не са нужни хиляди мотористи, без значение какви мотори карат, трябват ни хора които разбират и подкрепят идеята, иначе за какво са ни?Щом на човекът му се виждаме сектанти прав му път!
Който не смята ТДМ за по различно от всеки един мотор или е член на някой мото клуб, или просто си кара мотора.
Не ме интересуват коментарите на който и да е друг освен вашите!
Относно чакащите одобрение хора вече се разбрахме.Когато гласуването приключи, започвам да пускам тук всеки който поиска без да изисквам да се запозная с него и да ме интересува какъв мотор кара или каквото и да е там друго.
Сега нямам време, но до края на деня ще ти пусна няколко писма които получавам от хората които никой от нас не е виждал и които са част от този форум.
Може би тогава ще си промениш мнението за това какви изглеждаме в очите на другите.

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
Вайбър уби мото зоната, аз просто се възползвах от момента да се преместим тук.
Въпреки това веднъж в седмицата влизам да проверявам какВо става там така че Никой не е изхубен.
Факт е че в зоната най активни бяхте вие, и когато вайбър се появи... 

ТДМ НЕ СЕ РАЗПАДА!
Споровете тук няма как да променят статистиката че ние ставаме повече.
Относно затвореното общество, самото име Ямаха ТДМ България подсказва че то е такова, така че не виждам къде е проблема.
Относно бившите собственици никога не съм казвал нищо, така че не мисля че е тема за коментар.
Относно бъдещите, последният регистриран вчера тук е бивш собственик на БМВ...
Пишем много да, но това е начинът.
На финал ще попитам има ли тук някой който се срамува от това че е член на ТДМ България ?

Offline Adler9

• Sr. Member
Радвам се, че има дискусия, че има спор .... значи има хора които милеят за идеята :).
Мое мнение (нищо че съм нов в зоната на ТДМ, ) , ако допускаме всеки пожелал да бъде част от форума .... времето ще е това което ще го изкара настрани от това място ако в сърцето му не са трите букви. Ще го изкара или липсата на интерес или АДМИНИСТРАТОРА ;)

Offline Стоян

• Newbie
  • *
Здравеите:
Нали съм нов чакаи и Аз да попитам, че нещо немога да се ориентирам (разбера). Когато правите срещи останах с впечатлението че е само за каращи ТДМ.
А саита ТДМ БЪЛГАРИЯ ще бъде за де-що е моторетка.
Като мото форум или ТДМ форум, каква ще е разликата освен името.

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal