ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Кой със какви гуми е оборудвал своя TDM(марка)  (Read 81159 times)

Offline apollo11

• Hero Member
То,отдавна вече няма лоши гуми..особено за мотори, които не са в крайни класове- хард ендуро, писта..
Което ти допадне на джоба и вкуса, слагай него ;)
П.с.
Нещо не съм фен на бриджстон аз..
Следващите ми ще са метцелер(пак) или мишелинки.. Пирели също ги прослушвам,ма все намирам че бавно загряват, а аз май по-често се движа на къси разстояния и то все градско,че и по студените часове на деня..
П.с.
Повечето у форума май са а 23-ки

Offline pavelboev

• Jr. Member
  • **

И аз останах с такова впечатление,но ми се ще мнение за Т31 все пак е по нова гума и би трябвало да е по добра ,но може и не толкова.

Offline Adler9

• Sr. Member
Т31 определено е по-добрата гума. Няма никакво съмнение.  точно с около 130 лв. е по-добра!
А тия с 23-ките са пияници и си взимат 130 бири и по-лошия модел  ;D

Offline pavelboev

• Jr. Member
  • **
https://www.st-owners.com/forums/threads/new-battlax-t30-vs-bt-023.131826/
Само ,че тук става въпрос за ВТ023 и Т30 ,а мен ме интересува Т31!

Offline Павката

• Hero Member
  • Yamaha TDM900
023 на 10 000km издържа един ден "лек" офроуд и не помня да съм имал проблеми. да го кажем така, за моя начин на каране 023ката е оптималната шосейна гума :)
TDM - Turn the Dreams to Memories ! ! !

Offline apollo11

• Hero Member
T31 е наследника на т30.. така че имаш отправна точка..
П.с.
Не всичко ново е по-добро от старото

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
БТ023ката е екстра гума за хубав асфалт и дълъг път. не се износва бързо като мишелинките. освен това и за офроуд става, ако не те слуша главата много :)

Павка, кои мишелинки се износват бързо? Карал съм с Pilot Road 2, 3 и 4 и това са най-издържливите гуми с които съм карал. С Road 4 карах един сезон VFR-a, продадох го, а момчето, което го купи още кара с тях.

T31 е наследника на т30.. така че имаш отправна точка..
П.с.
Не всичко ново е по-добро от старото

T31 е наследника на T30 Evo което има подобрения спрямо т30.

И аз останах с такова впечатление,но ми се ще мнение за Т31 все пак е по нова гума и би трябвало да е по добра ,но може и не толкова.

T31 e модел от 2018 и още няма много хора карали ги, а още по малко изтъркали вече по един комплект.

Основната разлика(освен по-различните смески) между 23-ките и Т30, Т31 е в профилът - 23-ката е с по-объл профил като при Мишлен и Дънлоп, а Т30 и Т31 са с малко по-остър профил като Метцелер и пирели, което за мен е плюс, защото мотора завива малко по-живо и бързо с тях.

Изтъркал съм едни 23-ки и едни Т30 Еvo и в момента съм с втори комплект T30 Evo и управлението на T30 ми харесва повече, но това е субективно. Също силно субективно е мнението ми, че T30 Evo издърза малко повече километри. задна 23-ка GT ме изкара 13к, а с 30-ката изкарах около 18 хиляди. Но тук сравнението ми не е много коректно, защото 23-ките не ги карах на TDM, а на VFR 800.

Offline pavelboev

• Jr. Member
  • **

Изтъркал съм едни 23-ки и едни Т30 Еvo и в момента съм с втори комплект T30 Evo и управлението на T30 ми харесва повече, но това е субективно. Също силно субективно е мнението ми, че T30 Evo издърза малко повече километри. задна 23-ка GT ме изкара 13к, а с 30-ката изкарах около 18 хиляди. Но тук сравнението ми не е много коректно, защото 23-ките не ги карах на TDM, а на VFR 800.
За мое съжаление Т30 EVO не се предлага в размери за 4TX ,затова се заглеждам по T31

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
Предлага се, просто в момента в гуми 7 няма.

https://www.gumi7.com/bg/moto-atv-gumi/BRIDGESTONE-T30-EVO-110-80-R18-58V-TL/TO000000000030002916.html

https://www.bggumi.com/eshop/productinfo/5/15184530/

Ето задна - https://www.bggumi.com/eshop/productinfo/5/15184561/

А това е едно добро сравнение между гумите препоръчващи се за 4ТХ - https://www.mopedreifen.de/Motorrad/YAMAHA/TDM+850+AB+1996.html?id=1924

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Преди съм казвал и пак ще кажа, Т30EVO не ми харесват спрямо 023.
На мокро е по слаба, когато натискаш на каране(по-белите държави) определено много повече хубавия асфалт я яде и нещото което определено ми направи лошо впечатление е, че когато е хубаво загряла много лесно задната губи блокира и се влачи по асфалта(добре, че за предната не съм разбрал).
За Т31 не мога да кажа нищо, за сега  ;)

Offline pavelboev

• Jr. Member
  • **
Здравейте!
Едната драма прключи  :D т.е. спрях се на Pirelli Angel GT ,но гледайки цените в гуми7 малко се обърках.
Снощи ми направи впечатление ,че имат 2 опции за покупка на гумите , от склад в БГ с цена 190 за отпред и 180 за отзад  и за покупка от склада в Германия с цени 230 за отпред и 210 отзад. Това пробуди интерес да попитам от къде идва разликата ,която мислех ,че е ДОТ-а ,но днес когато им звъннах да ги питам ми отговориха ,че работели с 2-ма доставчика. Дота на гумите е 3518 и 0618 ,който мисля е добре ,но какъв ще да е тоя доставчик със склад в БГ продаващ на цени над 40лв по евтино за брой  от този в Германия?
Може би страна на произход?

Offline Николай 'Goose' Иванов

• Administrator
  • Hero Member
  • LZ1GSE
    • Il grande idiota
транспорт на две гуми от Германия до БГ колко мислиш, че излиза? :)
In God we trust, all others must submit an X.509 Certificate

Offline pavelboev

• Jr. Member
  • **
транспорт на две гуми от Германия до БГ колко мислиш, че излиза? :)
Ако разликата е от това , не ме притеснява .
Просто си помислих да не са някакви гуми правени някъде си (например Турция) и затова да е по ниска цената.

Offline apollo11

• Hero Member
Гумите на склад в Бг са от едри поръчки..тия от склада зад граница са индивидуални поръчки/липса на размври в Бг
П.с.
Моите са метцелер, ма са правени в Китай.. преди да разбера това, повече ги натисках; вече като знам,пак ги натискам,щото досега не са ме подвели(освен на сняг)  ;D

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal