ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Кой със какви гуми е оборудвал своя TDM(марка)  (Read 81164 times)

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
Аз също следя...макар за сега да си реших проблема с изпушкащата гума - със спрей
TDM 900 2006

Аз карам с Роуд 5 от април месец т.г. и съм доста доволен от тях (Става дума за Фейзър 1000). Всичко ми хареса освен цената :)
На мокро се държат много добре, до толкова, че след като им посвикнах започнах да си карам все едно съм на сух път, което не е най-добрата идея :)
В завой се държат супер, и на сухо и на мокро, като трябва да отбележа, че грайфера е така направен, че да отвежда вода само до един определен ъгъл на завиване, след това няма канали. Решили са, че хората няма да лягат толкова на мокро. Това прави гумата по-стабилна на сухо, но на морко е малко коварно, защото държи яко, ти си лягаш и в един момент почва да хлъзга много, защото вече няма какво да отвежда водата.
Моите са на 7к км до момента и не показват много следи от износване, освен неправилното износване което може да се забележи най-ясно на малките канали на задната гума. То е защото един смотаняк си кара мотора със спаднали гуми доста дълго време преди да се усети.

На снимката на предната гума се вижда и един повърхностен белег, причинен от минаване през накаква твърда пластмаса на шосето в елитния столичен квартал Младост :)

Offline Kristiyan

• Full Member
Здравей те,

Изчетох всичко, и като заключение, всеки кара с различни гуми и е доболен от различни модели.

Аз като новобранец, се чудя какви да си купя, и колкото по чета толкова по се обърквам.

моля препоръчаите ми какво да си взема. в момента съм с Метzelerer (май така се пишеше).
преднатами е 110/80/ZR18
задната 150/70/ZR 18

харесал съм си тези гуми:
 http://www.cycletreads.co.nz/products/304-michelin_trail/10583-michelin_anakee_3_trail_tyre.aspx
ама няма размер за предната.

поздрави

Online apollo11

• Hero Member
Ми,аз ся си сложих пак з8 на метцелер..като замине тоя комплект,ще видя с кво да пробвам;
Ако караш предимно по асфалт, сложи шосейни гуми,не комбинирани ;)

Offline Judas_Priest

• Sr. Member
Може да подслушай съвета на Аполо.
Ако искаш хвърли едно око на сайта mopedreifen.de. Там освен размер на гумата и цена имат и важни характеристики като дълготрайност, сцепление на сухо и на мокро и други.
Освен това има модели гуми, които са двукомпонентни - централния слой е от по-твърд кайчук, а външните части на гумата от по-мек. Така получаваш дълъг живот, равномерно износване (гумата продължава да си е като дъга, а не като трапец след като минеш 3000км по магистрала). Оснивни представители на тези гуми за мишелин пилот роуд и най-новия модел роуд 5.
Комбинирани (ендуро асфалт гуми) трудно ще намериш комолект за ТДМ защото при ендуро-туристическите машини предното колело е с по-голям диаметър.

Online apollo11

• Hero Member
PIRELLI MT60 RS
Някой да има отзиви за тия гуми?

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
Лични не, но изглеждат слаба работа https://www.mopedreifen.de/Motorradreifen/120-70-18/?producer[]=8

Offline Kristiyan

• Full Member
Здравейте Банда,
предлагат ми гуми Pirelli angel GT, някой имали наблюдения?

поздрави

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Здравейте Банда,

поздрави
Хубави гуми са, заслужават си, но свършват бързо.
Не помня само на мокро какво им беше поведението.
на 3VD- съм слагал такива и избута един сезон или около 10 000 км.

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
Здравейте Банда,

поздрави
Аз си взех мотора с такава задна. Впечатленията ми бяха малко противоречиви :) но това е защото гумата ми беше трапецовидна и на всеки завой докато прескочи ръба...беше кофти.
Това поведение не ми харесваше и тая гума я мразих (но понеже съм инат реших да я износя докрай), после като я позагладих не ме е подвеждала никъде (освен на излъсканите градски кръстовища) и тъкмо взех да й се наслаждавам и тя взе че свърши (при стара гума изкара повече от 10 000 км) но аз не съм агресивен с газта (през по-голямата част от времето)

Сега като се замисля, може би пак бих си взел такава....въпреки че с моето каране една идея по-трудно стоплят
« Last Edit: January 30, 2019, 11:35 by georgidobrich »
TDM 900 2006

Offline Kristiyan

• Full Member
Благодаря ви за отзивите.
дадоха ми цена 450 лв. с доставка за двете.
незнам скъпо или евтино, но ще ги поръчам.

поздрави
Кристиян
« Last Edit: January 30, 2019, 12:40 by Ради Райков »

Offline pavelboev

• Jr. Member
  • **
Здравейте банда!
Гледам ги тея гуми и вече се шашардисах  :D
За момента съм се спрял на Bridgeston ,като моделите са 2
BT 023 като комплекта в гуми7 е на много прилична цена от 338лв и
Т31 където цената е със едни 130лв отгоре.
За ВТ023 има много инфо и лоши коментари не съм прочел,но за Т31 не намирам нищо !
Има ли колега който има наблюдние над този модел да изкаже мнение?

Offline Павката

• Hero Member
  • Yamaha TDM900
БТ023ката е екстра гума за хубав асфалт и дълъг път. не се износва бързо като мишелинките. освен това и за офроуд става, ако не те слуша главата много :)
TDM - Turn the Dreams to Memories ! ! !

Offline pavelboev

• Jr. Member
  • **
освен това и за офроуд става, ако не те слуша главата много :)
Абе офроуд не практикувам много,но до някои бряг на хубав язовир да ме закара  :)

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal