ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Кой със какви гуми е оборудвал своя TDM(марка)  (Read 81813 times)

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
Интересно приключение си си спретнал
TDM 900 2006

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Интересно приключение си си спретнал
Похвали се и ти деее  8)

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
TDM 900 2006

Offline Павката

• Hero Member
  • Yamaha TDM900
Ако някой има употребявани гуми, с поне малко останал живот в тях за 900ка ще се радвам да ми ги подари. Нядявах се да изкарам сезона с моите, но са вече на сликове. Същото важи и за веригата. Започна да щрака доста чуваемо. Бях планувал цялостно обслужване тази пролет, но корона простотията ме остави дълготрайно безработен и не се вижда края. За съжаление парите от бюрото за безработни не стигат за нищо ново, а и със задаващата с тежка зима може да се наложи да продам  мотора. Нядавам се да му се порадвам поне до есента. Не се срамувам да моля за подаръци, защото каранео е единственото нещо, което ме прави истински щастлив.
TDM - Turn the Dreams to Memories ! ! !

Offline Simeon

• Newbie
  • *
Здравейте колеги, прочетох че някои са обували Avon Trailraider на машините си, та дайте някой и друг отзив,че съм за смяна на гуми и съм хвърлил око на този модел!

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Здравейте колеги, прочетох че някои са обували Avon Trailraider на машините си, та дайте някой и друг отзив,че съм за смяна на гуми и съм хвърлил око на този модел!
Ето сериозен отзиви за тях, точно на предната страница от темата ;)
Първо каране с Avon Trailrider .

Усещам се залепен за асфалта и мотора поляга в завой значително по-отзивчиво ( на около 16 С )
Лекото потропване в следствие на едрата шарка не е проблем а по-скоро особеност .
Сравнено с BT23 и Dunlop Smartroad2 мисля че са по-добрият избор (за мен де ).
Интересно ми е  как ще се държат на мокро ,където би трябвало да им е силата , и какъв километраж ще отхвърлят .

След 6 000 км с Trailrider - страхотни гуми и за сухо и за мокро и за черно ( въпреки че са само 90/10) .
Единствено мократа маркировка не им понася  >:(

От Побит камък тръгнах за Орцево , но пристигнах след 50-тина км и няколко часа в Гостун . ;)
Снимките не могат да онагледят високата трудност на прехода  ;) и лекото полягане е най-малкото с което се разминах

Offline xx22xx22

• Sr. Member
След 10-11 000 с Avon Trailraider ( само толкова навъртях миналата година  :'( ) , проблясва съмнение за не толкова добро представяне вече на мокро .
Предната ( която всъщност е объраната задна ) е износена на 20% .
Задната мисля на около 50% . ( пътувам сам  на мотора със старнични куфари и топ каса 52л )

Offline xx22xx22

• Sr. Member
18 ооо и задната е сменена( не че не можех да изстискам още 2 000 ама по-добре така ) .
В предната има още за 5-10К живот ...
Къде сменявате гуми , че в Маргел на Симеоновско 33лв за смяна на гума ми се видяха множко ..или съм изостанал от съвременното ценообразуване ?
Преди 2 години смених в Дружба срещу 50 за двете , но получих бонус счупен охлюв на скоростомера ...., та ако имате други идеи ?

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
18 ооо и задната е сменена( не че не можех да изстискам още 2 000 ама по-добре така ) .
В предната има още за 5-10К живот ...
Къде сменявате гуми , че в Маргел на Симеоновско 33лв за смяна на гума ми се видяха множко ..или съм изостанал от съвременното ценообразуване ?
Преди 2 години смених в Дружба срещу 50 за двете , но получих бонус счупен охлюв на скоростомера ...., та ако имате други идеи ?
Срещу хладилния завод есента смяната на двете гуми беше 50 лв.

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
Аз също съм доволен от Алекспрес срещу хладилния завод и последните 10 години си сменям гумите само там.

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
TDM 900 2006

Offline apollo11

• Hero Member
Някой пробвал ли е Pirelli MT 60 RS ?

https://www.pathpavers.in/products/pirelli-mt-60-rs-tyre-sizes-available-120-70-zr-17-110-80-r18-180-55-r17
С тая шарка карат 850ки в Бразилия и Испания (по спомен от ровене у сурат тефтерЯ)

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
Здравейте,
Сложих новите гуми Pirelli MT 60 RS.
Успях да бръмна лекичко с тях около 300-400км.
Първите ми впечатления:
- по-шумни са. В града чувам "новият" шум, извън града не ми прави впечатление. Карам с шумна каска и тапи и или не го чувам или не ме дразни новият шум

- държат добре, даже доста по-добре. Вече не трудно си дрифтя по кръстовищата... сравнявам ги със старите си гуми. (старите ми гуми, са стари но не са ме подвеждали - предна Z8 interact на 18 000км, задна RoadSmart 2 на 25 000км)

- на росна трева и влажен черен път ме устройват (на сух черен път не ми пука какви са гумите). Тук определено имат повече сцепление от старите ми гуми

- вибрации и разход - няма промяна

- поведение - има промяна, малко странно, но в хубава посока. Някак усещането в накланянето и в завоя лееко се промени и ми харесва. Някак по-лесно стана.

В интерес на истина, такива са и отзивите в интернет.
Остава да проверя дали наистина бързо свършват. Мен това не ме притеснява, понеже на гумите които съм имал до сега, винаги правя 1/4-1/3 повече отколко масово изкарват ( просто не давам много газ и мразя да ползвам спирачки  :) )

« Last Edit: April 23, 2022, 20:15 by georgidobrich »
TDM 900 2006

Offline Nayji23

• Newbie
  • *
Моят 3VD е с Pirelli Angel 13

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
Здравейте,
Предстои ми покупка на задна гума.
Pirelli MT 60 RS ми изкара само 12хил км (задната). Аз малко и помогнах, понеже я карах с налягане 2.5 дори при натоварен мотор..
В предната има още живот и мисля да я доизтъркам.
Ще ми се да сложа пак някаква "рошавка" гума и се спрях на Pirelli Scorpion Rally STR.
Проблемът ми е, че задна гума с размер 160/60/R17 няма - не се произвежда.

Някой слагал ли е 170/60/R17 за задна на 900-ка ?

п.п: Джантите не са сменяни
« Last Edit: July 18, 2023, 09:24 by georgidobrich »
TDM 900 2006

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal