ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Смяна на въздушен филтър  (Read 2180 times)

Offline Сашо К

• Jr. Member
  • **
Смяна на въздушен филтър
« on: February 27, 2019, 14:53 »
Здравейте. Всичко изчетох, но не видях никъде да пише за смяната на въздушния филтър. Става въпрос за 4ТХ. Мисля в неделя да го сменя, та питането ми е - как става? Благодаря предварително за изчерпателните отговори  :D :D

Offline Николай 'Goose' Иванов

• Administrator
  • Hero Member
  • LZ1GSE
    • Il grande idiota
Re: Смяна на въздушен филтър
« Reply #1 on: February 27, 2019, 14:58 »
По принцип на този мотор филтъра се сменя само ако е скъсан, иначе просто се издухва със сгъстен въздух.
Сваляш горната и страничните пластмаси, отвиваш болтовете, които държат резервоара (отпред по спомени бяха вътрешен шестограм 8мм, отзад - 12мм нормален. Повдигаш го, затваряш кранчето и откачаш маркуча. Махаш го и стигаш до кутията на филтъра. Развиваш трите болта от горната страна и със завъртане изкарваш капака със заборника, филтъра е под него
In God we trust, all others must submit an X.509 Certificate

Offline Сашо К

• Jr. Member
  • **
« Reply #2 on: February 27, 2019, 15:27 »
По принцип на този мотор филтъра се сменя само ако е скъсан, иначе просто се издухва със сгъстен въздух.
Сваляш горната и страничните пластмаси, отвиваш болтовете, които държат резервоара (отпред по спомени бяха вътрешен шестограм 8мм, отзад - 12мм нормален. Повдигаш го, затваряш кранчето и откачаш маркуча. Махаш го и стигаш до кутията на филтъра. Развиваш трите болта от горната страна и със завъртане изкарваш капака със заборника, филтъра е под него
Благодаря за бързият и изчерпателен отговор. Ами аз вече така и така съм го купил  ;D Пусти мерак - само бързам да купувам...

Offline apollo11

• Hero Member
« Reply #3 on: February 27, 2019, 19:07 »
Споко, новият филтър винаги е по-добро решение от стария продухан ;)

Offline Сашо К

• Jr. Member
  • **
« Reply #4 on: February 27, 2019, 23:35 »
Споко, новият филтър винаги е по-добро решение от стария продухан ;)
Неделя е денят  ;)

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal