ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Кой със какви гуми е оборудвал своя TDM(марка)  (Read 81151 times)

Offline dry_gin

• Newbie
  • *
   Задната ми е Michelin Anakee 2, а сега съм си поръчал за предна https://www.barzgumve.com/product/Continental/ContiRoadAttack-2-C/R-359600

Offline xx22xx22

• Sr. Member
не бяха ли тези с ДОТ 2013?

Offline apollo11

• Hero Member
Ми то тала си пише.. То затова и цената е такава

Offline dry_gin

• Newbie
  • *
   Така е, но на маркова гума, която е съхранявана правилно не се отразяват особено годините.

Offline Vlaad

• Administrator
  • Sr. Member
Здравейте, приятели.
Тъй като ми предстои смяна на гумите, изчетох всичко тук и естествено- различни хора, различни мнения.                         
Поразгледах из нета и най- ниски цени, открих в Гуми7.                     
Тъй като съм малко чалнат и обичам всичко да е както трябва, издирих гумите, които стават на комплект.                        
Има разбира се има и други варианти, но реших да поогранича избора, та ги сведох до следните:                        
марка      модел            предна   задна   общo
Bridgestone   BT023             156 лв.     189 лв.     345 лв.
Dunlop       SX GPR 300         187 лв.     177 лв.     364 лв.
Continental   ROADATTACK 2        196 лв.     194 лв.     390 лв.
Bridgestone   T30EVO                  181 лв.     214 лв.     395 лв.
Michelin           PILOT ROAD 3/4              194 лв.     233 лв.     427 лв.
Dunlop       SPMAX ROADSMART II    210 лв.     243 лв.     453 лв.
Dunlop       ARROWM STREETSMART     198 лв.     259 лв.     456 лв.
Bridgestone   BATTLAX T31           206 лв.     255 лв.     461 лв.

Махнал съм стотинките, така че може да има разлика от +- 1лв.         
Въпреки това избора пак не е малък, а ценовият диапазон е от над 100 лв.                        
За това ще попитам за мнения от горепосочените.                        

П.С. Размерите са за 4ТХ, съответно 110/80 R18 и 150/70 R17.

П.П.С. Знам, че по форумите има опции за гласуване, но не знам как точно се пуска. Така че ако на някой от админите му се занимава, мисля че ще бъде полезно и за други хора, да видят резултатите на едно място.   

Поздрави и безавариен сезон.                        

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
Зависи от бюджета, който си определил. Ако се чудиш за комплекти около 350-360, аз бих избрал 023-ките, иначе от по-скъпите Т30 ево, което има супер сцепление на сухо и доста добро на мокро(като изключим това, че в градски условия се пързаля на мокра маркировка, което роудовете не правят). От пуснатите вариянти вярвам, че Т31 ще са най-добрите гуми, но са модел от тази година и няма как да дам впечатления.

Мишлен са много добри гуми(най-доброто поведение на мокро от гумите, които съм карал, но на сухо отстъпват на бриджстоун), но при смесени модели 3 и 4 бих взел само в обратна комбинация 4 предна и 3 за задна. При задните гуми не съм усещал голяма промяна в поведението, но при предните 4-ката се държи много по-добре от 3-ката(изтъркал съм 2 комплекта роуд 3 и половин роуд 4).

Дънлоп - от показаните модели съм карал само с роудсмарт 2 и лично аз не съм доволен от тях. Позиционирани са при спорт туринг гумите, но са повече в туринг сегмента, защото прегряват доста бързо при по-агресивно каране, а на цената на Т31 и по-скъпи от Т30 ево и Роудовете направо не си заслужават. Според субективното ми мнение о23-ките имат доста по-добро представяне от роудсмарта.

С другите изброени модели не съм карал и не мога да дам съвет за тях.
« Last Edit: March 21, 2018, 14:23 by Kris_inc »

Offline dry_gin

• Newbie
  • *
   Относно стария ДОТ на ContiAtack II. Направих вече няколко стотин километра с нея и то в студено време. С гума, като тази никога не съм карал. Държи се перфектно. Аз я купих заради цената, естествено, но смея да твърдя, че стоенето в склада не и се е отразило никак. Жалко, че е прекалено "асфалтова", ама като се замисля, аз не съм се спуснал да карам кой знае колко по оффроуд. За съжаление, както всички знаем, с този размер изборът на гуми от сорта на Anakee не е особено богат.
 За колегите от София съм на линия по всяко време да тестват.

Offline Николай 'Goose' Иванов

• Administrator
  • Hero Member
  • LZ1GSE
    • Il grande idiota
Роудсмарт 2 вече е стара гума, по-добре гледай 3-ката там. Основното им предимство е на мокър терен, друга гума да държи толкова, колкото двойката на мокро, не съм срещал :-) Иначе прегряването се лекува с леко повишаване на налягането вътре в нея, но това вече опира до експерименти и стил на каране :-)
In God we trust, all others must submit an X.509 Certificate

Offline dry_gin

• Newbie
  • *
  Сега в мокрото е момента да и направя един тест по жълтите павета  :D :D :D

Offline xx22xx22

• Sr. Member
Роудсмарт 2 вече е стара гума, по-добре гледай 3-ката там.

3-та не ми я препоръчаха от Дънлоп за ТДМ ????.
Не писаха защо , нещо споменаха за тестове и т.н
2-та много добра за мен гума , страхотна на мокро , с добри възможности за лек оф-роуд и с доста дълъг живот -28К за предната и в задната има още възможност за още поне 5К .

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Bridgestone   BT023 - това е гумата.
Т30 EVO не ми хареса след 023ката.

Offline Vlaad

• Administrator
  • Sr. Member
Роудсмарт 2 вече е стара гума, по-добре гледай 3-ката там.

3-та не ми я препоръчаха от Дънлоп за ТДМ ????.
Не писаха защо , нещо споменаха за тестове и т.н
2-та много добра за мен гума , страхотна на мокро , с добри възможности за лек оф-роуд и с доста дълъг живот -28К за предната и в задната има още възможност за още поне 5К .

И аз проверих за III, но ми препоръча II, не знам защо.  :)

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
Роудсмарт 2 вече е стара гума, по-добре гледай 3-ката там. Основното им предимство е на мокър терен, друга гума да държи толкова, колкото двойката на мокро, не съм срещал :-) Иначе прегряването се лекува с леко повишаване на налягането вътре в нея, но това вече опира до експерименти и стил на каране :-)

Ники, ако покараш с роуд 4 ще видиш какво е сцепление на мокро :) За прегряването и налягането има логика, но аз си карам задна на 2,9 и беше факт, а ако препомпаш(веднъж ми се случи от невярен манометър да напомпам на 3.4) започва страшно дрифтене и много лошо сцепление.

Живота на гумите вече е индивидуално и зависи от стила на каране, товара и къде караш. При мен предните гуми изкарват около 20+ хиляди киломерта, а задните между 10-17 хиляди. като в средата си имат живот, но от страни стигат до ограничителя и сменям.

От всички гуми с които съм карал, най-бързо убих роудсмарт 2-ката на малко под 11к и BT 023 на около 12к.

Offline xx22xx22

• Sr. Member
Bridgestone   BT023 - това е гумата.

Tази година ще съм с такива

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
Зависи от бюджета, който си определил. Ако се чудиш за комплекти около 350-360, аз бих избрал 023-ките, иначе от по-скъпите Т30 ево, което има супер сцепление на сухо и доста добро на мокро(като изключим това, че в градски условия се пързаля на мокра маркировка, което роудовете не правят). От пуснатите вариянти вярвам, че Т31 ще са най-добрите гуми, но са модел от тази година и няма как да дам впечатления.

Мишлен са много добри гуми(най-доброто поведение на мокро от гумите, които съм карал, но на сухо отстъпват на бриджстоун), но при смесени модели 3 и 4 бих взел само в обратна комбинация 4 предна и 3 за задна. При задните гуми не съм усещал голяма промяна в поведението, но при предните 4-ката се държи много по-добре от 3-ката(изтъркал съм 2 комплекта роуд 3 и половин роуд 4).

Дънлоп - от показаните модели съм карал само с роудсмарт 2 и лично аз не съм доволен от тях. Позиционирани са при спорт туринг гумите, но са повече в туринг сегмента, защото прегряват доста бързо при по-агресивно каране, а на цената на Т31 и по-скъпи от Т30 ево и Роуд смарт 2 направо не си заслужават. Според субективното ми мнение о23-ките имат доста по-добро представяне от роудсмарта.

С другите изброени модели не съм карал и не мога да дам съвет за тях.

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal