ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.
... пак за тия масла ...Края на Април сложих Motorex Formula 4T 10W40. До тук съм минал почти 5000 км. но мисля да го сменя по-рано, понеже в жегите нещо много шумен взе да ми става мотора, а това ме "напряга"Мислих си за Yamalube, обаче там дават за 5PS като чели малко въз-гъстичко масълце 20/50 ...Въпросът е дали да го слагам това, при условие че до есента ще съм му навъртял километрите и ще мисля какво мога тогава да слагам ??Ето това дават: https://www.yamahabox.com/chetiritaktovi-masla-yamalube/maslo-yamalube-4-ss-20w-50.html
С тия 10/50 20/50 за позахлади времето ще видиш, че стартерът ти върти по-трудно и това не е от марката/модела на мотора...
Маслото се очорбя като "поизтънее"Ако маслото ти се очорбя като се стопли времето, значи всичкото желязо като термостат, водна, помпа, радиатор и т.н.т са излишни - все пак тяхната задача е държат мотора в работна температура при широк диапазон на външната Т.Просто си повъртял километри на маслото, караш го повече градско и то се очорбя - голяма работа...нищо страшно няма, нито пък ще ти се повреди мотораС тия 10/50 20/50 за позахлади времето ще видиш, че стартерът ти върти по-трудно и това не е от марката/модела на мотора...