ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.
10-ти рожден ден
... пак за тия масла ...Края на Април сложих Motorex Formula 4T 10W40. До тук съм минал почти 5000 км. но мисля да го сменя по-рано, понеже в жегите нещо много шумен взе да ми става мотора, а това ме "напряга"Мислих си за Yamalube, обаче там дават за 5PS като чели малко въз-гъстичко масълце 20/50 ...Въпросът е дали да го слагам това, при условие че до есента ще съм му навъртял километрите и ще мисля какво мога тогава да слагам ??Ето това дават: https://www.yamahabox.com/chetiritaktovi-masla-yamalube/maslo-yamalube-4-ss-20w-50.html
С тия 10/50 20/50 за позахлади времето ще видиш, че стартерът ти върти по-трудно и това не е от марката/модела на мотора...
Маслото се очорбя като "поизтънее"Ако маслото ти се очорбя като се стопли времето, значи всичкото желязо като термостат, водна, помпа, радиатор и т.н.т са излишни - все пак тяхната задача е държат мотора в работна температура при широк диапазон на външната Т.Просто си повъртял километри на маслото, караш го повече градско и то се очорбя - голяма работа...нищо страшно няма, нито пък ще ти се повреди мотораС тия 10/50 20/50 за позахлади времето ще видиш, че стартерът ти върти по-трудно и това не е от марката/модела на мотора...