Здрвейте,
Отново сме на пътя. Сърдечно благодаря на Пламен за помоща
.
Накратко какво направих. Поръчах частите от представителство на Ямаха за гр. Пловдив. Вдигнаха си телефона, направиха ми оферта и поръчах частите (оригинални). Имаха налични алтернативни комплекти, но разликата в цената не беше драстична. Получих професионално отношение, което за мен е важно при поръчката. Другите споменати тръговци от тази тема се отнесоха малко ... несириозно, като дори по ОЕМ номера които им пратих, не намериха съвпадения в тяхните системи.
Частите дойдоха с 4 дни по-рано от обещания срок.
Заложих на маслото на Ямаха, въпреки съветите на Пламен за друга марка. Нямах време да обикалям за другия производител. Ако имам проблеми след време ще го сменя.
Разглобих предницата:
Всичко е почистено и подредено:
Вижда се състояните за втулките, нямаше луфт, но не са скъпи и ги смених:
При сглабянето допуснахме една наивна грешка за която искам да обърна внимание. Жълтата втулка се монтира първа:
Малко снимки от набиването на новите части, метална втулка, смеринг и .... PVC или метална тръба Ф50 пасва идеално:
И малко тестове и полезни съвети от Пламен за настройки
:
Забравих да снимам инструмента с които се държи контра и да му взема размери, за да може всеки да си направи.
Сега оставя да го покарам.
П.С. Извинявам се за различните формати на снимките
, не ми е силната страна, но ще се подобри. Общо двете метални втулки, семерингите, двете метални шайби, зегерките, прахоуловители и маслото 2х0.5л излезе 228лв. Не съм тръсил отстъпки. Време за работа около 4 часа, ако не се бърка. Втория път ще е по бързо.