ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.
YAMAHA TDM България
Turn the Dreams to Memories!
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News:
10-ти рожден ден
Home
Forum
Help
Search
Calendar
Login
Register
YAMAHA TDM България
»
YAMAHA TDM БЪЛГАРИЯ
»
Технически въпроси
»
Скъсах единия болт на масления филтър
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: Скъсах единия болт на масления филтър (Read 3173 times)
grus
Newbie
Скъсах единия болт на масления филтър
«
on:
April 15, 2018, 16:33 »
Здравейте, днес реших да сменя маслото, позагрях двигателя да стане по течливо и почнах да развивам пробки и т.н. и обърках ляво и дясно на единия винт на филтъра (този който е най близо до задницата) и докато се усетя чух пук... Но Господ беше с мен и винта излезе цял, но скъсан. Засилих се към железарията но там ми казаха, че този винт не е обикновен и ме посъветваха да потърся оригинален, понеже бил с две резби. Прибрах се и разгледах другите не ми се видя да има разлика в резбите но все пак реших да ви питам. Междудругото видях, че левия болт от предната двойка също е сменян и сега не е 8 а 10 по размер на ключа. Та... Въпросът ми е тези болчета особени ли да или мога да сложа и неоригинален? А ако трябва да е оригинален продава ли се някъде?
И още 1 въпрос, тъп, в книжката пише, че маслото е 3.5,с м. ф-р е 3.6 а в цялата система е 4.2. Сега като източих двете пробки и сменям филтъра колко аджеба трябва да налея?!
Павката
Hero Member
Yamaha TDM900
Re: Скъсах единия болт на масления филтър
«
Reply #1 on:
April 15, 2018, 17:41 »
Радвай се ако е само болта, на мен ми замина резбата и беше приклюение със шпилки преди години. Ако си от Сф има много варианти, евроболт, ямаха, някой от нас (от стария мотор на Сашо (Меча)), при Иво в Божурище също може да се намери, ако се поразровя сигурно и аз имам някой. Само снимай да видим кой точно е, защото бяха различни дължините.
Ако си източнил абсолютно всичко от двигателя и резервоара ще събере 4.2, на два пъти, че иначе се оливаш
Филтъра по книжка на две смени, но за 10лв може и на всяка смяна. Ако не го смениш и там остават едно 100 грама.
TDM - Turn the Dreams to Memories ! ! !
grus
Newbie
«
Reply #2 on:
April 15, 2018, 17:59 »
На снимката е скъсания болт, мястото му е ограденото на снимката, което е празно. Другия ограден болт е този, който е 10 а не 8 и предполагам, че и той е сменян, така, че търся и двата. От Ст Загора съм, ако на някой му се разправя може да ги пусне по Еконт.
Николай 'Goose' Иванов
Administrator
Hero Member
LZ1GSE
«
Reply #3 on:
April 15, 2018, 18:12 »
Тия от железарията, дето са ти казали за двете различни резби не стават за нищо :-) Този болт просто е разтегнат, не е с различни резби :-) Другия си е така, не го закачай, просто намери един на мястото на този, ако имаш още болтчета с "различни резби" - сменяй ги и тях и използвай динамометричен ключ при затягането :-)
In God we trust, all others must submit an X.509 Certificate
grus
Newbie
«
Reply #4 on:
April 16, 2018, 18:32 »
Болт намерих, но обикновен. Стана, сега ще кара така, но ако някой има такъв оригинален да казва. Благодаря за помощта:-)
BADANCHO
Full Member
«
Reply #5 on:
April 16, 2018, 22:15 »
Аз със сигурност имам такъв само ако може ми измери дължината и ще ти изпратя
grus
Newbie
«
Reply #6 on:
April 17, 2018, 08:05 »
Дължината на резбата е 2см. Ако наистина имаш излишен ще бъда много благодарен ако ми го дадеш, че този стана, не се вижда, но аз знам че е там и не е оригинален :-D
BADANCHO
Full Member
«
Reply #7 on:
April 17, 2018, 17:11 »
Мисля че това е твоето болтче.
grus
Newbie
«
Reply #8 on:
April 17, 2018, 23:46 »
Точно то е, неговата кожа. Ако можеш прати го по Еконт, офис Гурко, Стара Загора, за Георги Русев, тел 0889626549. С наложен платеж, колкото прецениш.
Judas_Priest
Sr. Member
«
Reply #9 on:
April 18, 2018, 14:39 »
На това място, не е необходим високоякостен болт. Всеки със същите размери ще ти свърши работа. Но щом Данчо има оригинален - удоволствието да е истински винаги е по-голямо
Преди да сложиш капака хвърли едно око на резбата (тази, която е в корпуса). Ако видимо се е разтегнала резбата на стоманеният болт, какво ли е станало в резбата в алуминиевият корпус? Ако женската резба ти се струва наранена, би било добре да обезмаслиш хубаво болта и резбата и да сложиш осигурител против саморазвиане (с възможен демонтаж разбира се).
Трите количества масла, които дават са сако сменяш само, масло. Ако смянаш масло с филтър, и ако си разглабял двигателя за нещо. Обикновено се интересуваме от първите две показания. Аз лично си спазвах предписанията на производителя на мотора и си менях филтъра през смяна на масло - просто като го сменяш всеки път е по-голяма хамалогия.
grus
Newbie
«
Reply #10 on:
April 18, 2018, 17:59 »
Благодаря за уточненията колега, вчера сложих болт от железарията, стегнах всичко със сила 1кг, налях 3.6л. масло и машината запали :-)
Както се пее в родния фолклор - Всичко е точно :-D
Print
Pages: [
1
]
« previous
next »
YAMAHA TDM България
»
YAMAHA TDM БЪЛГАРИЯ
»
Технически въпроси