ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Проблем при таблото  (Read 5576 times)

Offline Едо

• Full Member
Проблем при таблото
« on: September 24, 2017, 20:22 »
Здравейте колеги!
Искам да споделя с вас за нещо което ми се случва от време на време, но започна да зачестява. По време на движение, стрелките на километража и за оборотите направо откачат,а цифрите за километража изчезват и се появяват. Та някакви идеи за причината?

Offline apollo11

• Hero Member
Re: Проблем при таблото
« Reply #1 on: September 24, 2017, 20:33 »
Слаба букса като за начало..
А може и студена спойка

Offline Едо

• Full Member
« Reply #2 on: September 24, 2017, 21:02 »
Много са гадни точно такива проблемната.Интересно, че тази тъпня съвпада с малко по- трудно палене след 2-3 дни без да се кара.

Offline apollo11

• Hero Member
« Reply #3 on: September 24, 2017, 21:25 »
Ми,за начало виж за утечка, замери и акумулатора.. зареждането,както и буксите
П.с.
Таблото няма връзка с паленето, рестартирането може да се дължи и на лош контакт между двигател,рамА и акумулатор

Offline Едо

• Full Member
« Reply #4 on: September 24, 2017, 21:48 »
Да, акумулатора вече е свален и ще го закарам да го замерят дали държи.

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
« Reply #5 on: September 25, 2017, 08:05 »
Ми,за начало виж за утечка, замери и акумулатора.. зареждането,както и буксите
П.с.
Таблото няма връзка с паленето, рестартирането може да се дължи и на лош контакт между двигател,рамА и акумулатор

Имобилайзера не е ли в таблото  ?
TDM 900 2006

Offline Едо

• Full Member
« Reply #6 on: September 25, 2017, 22:46 »
За имобилайзера не се бях сетил. Надеждата ми беше някой от личен опит да ме насочи :)

Offline Николай 'Goose' Иванов

• Administrator
  • Hero Member
  • LZ1GSE
    • Il grande idiota
« Reply #7 on: September 25, 2017, 22:50 »
По принцип това са симптоми на ниско напрежение - или реле-регулатора не е наред и при много консуматори не зарежда като хората, или някъде прави късо някой висящ кабел ...
In God we trust, all others must submit an X.509 Certificate

Offline Румен Тодоров

• Full Member
« Reply #8 on: September 26, 2017, 09:02 »
 :o и aз тaka мислим

Offline Едо

• Full Member
« Reply #9 on: September 26, 2017, 21:12 »
Даа, ще се разглобява и преглежда обстойно явно. Да вкарам още един момент който забелязах. По принцип на късите съм с ксенон, та последния път като ми направи това изпълнение със стрелките, по някаква причина реших да изключа ксенона и в този момент се оправиха. После пак ги включих и всичко продължи да си е наред. :)

Offline Румен Тодоров

• Full Member
« Reply #10 on: September 26, 2017, 21:40 »
Реле-регулатор  СМЕНЯВАЙ :o

« Reply #11 on: September 26, 2017, 23:26 »
Не бързайте с реле-регулатора...
От няколко месеца мотора ми прави същите "щуротии". В месеца по два-три пъти се случваше. Акумулатора ми е наред и зареждането е в границите. При палене прецъква релето, уредите полудяват, таблото се занулява и не запалва. Като срив в токовете, все едно съм махнал акумулатора. В повечето случаи се случваше като го угася на кръстовище - срив, припляскване откъм релето и после тишина. Но като изчакам няколко секунди и пали. Интересното е, че нямаше никаква логика или постоянство с този проблем - ставаше съвсем случайно, във всякакви ситуации и с различна честота. Преди две седмици свалях акумулатора да го заредя - мислех, че е от него. Заредих го и от тогава нямах проблем. Карам го всеки ден. Но... Мотора ми тази сутрин пак направи този номер, натискам да паля и уредите полудяха, нещо жестоко изпляска откъм релето и всичко умря, никакви тоци, даже и на таблото. Викам си - тва беше за тоя сезон, айде у бокса за дълго. Но вече се ядосах, нямаше видими причини за това и реших да видя какво става, защото този път щях да закъснея и за работа и то с много... Вдигнах седалката - нищо видимо като повреда. Кабелите в ред, нищо прегоряло или накъсо. За всеки случай пипнах минуса на акумулатора - стегнато, пипнах плюса - и клемата леко се завъртя по оста на болта, но на място, нямаше вертикален луфт. Взех една отвертка и дозатегнах. И тоците се явиха. Не мислех да пробвам, но все пак натиснах - запали от раз... Цял ден нямах проблеми с паленето. Ще го следя сега обстойно проблема. Но за сега това ме навежда на мисълта, че при мен проблема е от "лекото" разхлабване на клемата на акумулатора, което явно прогресира след затягане.

Offline SpppS

• Jr. Member
  • **
« Reply #12 on: September 27, 2017, 09:01 »
Аз имах подобен проблем  на предишният мотор. Някой поради някаква причина беше сменил болчетата на акумолатора. Докато хвана от къде идваха всичките ми странни проблеми с токовете мина доста време. Понякога не искаше да запали особено студен. Постояно нещо не работеше или се губеше. Един ден колкото и да ми се вярваше спрях на магазин в които продават акумолатори и ми подариха две болчета. Момчетата ми обясниха е твърде възможно при хлабава връзка или както беше в случая въпросните болчетата са от нераждавейка е възможно да ми прави проблеми. След това никакви ядове. Освен че в движени ми изчезнаха фаровете, но тогава проблема се оказа окислена букса под резорвара.

Offline Николай 'Goose' Иванов

• Administrator
  • Hero Member
  • LZ1GSE
    • Il grande idiota
« Reply #13 on: September 27, 2017, 16:19 »
Премери зареждането. почти на 100% съм сигурен, че проблема е точно там - не зарежда достатъчно, малко по малко акумулатора се изтощава и падаш под напрежението на регулатора на таблото.
In God we trust, all others must submit an X.509 Certificate

Offline Едо

• Full Member
« Reply #14 on: September 27, 2017, 21:07 »
Благодаря колеги, ще го реша проблема, няма къде да ходи. :)
Ако ви кажа, че на колата 3 години не можах да разбера от къде имам отечка и един слънчев ден се разбра къде е проблема. Прецакан чип в платката за осветлението на колата. От моргата друга платка и това ми реши въпроса.

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal