ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Какви ботуши ползвате ?!?  (Read 12412 times)

Offline ivobivo

• Full Member
  • Мотор - GSX 750F и вече бивш TDM 900A
Какви ботуши ползвате ?!?
« on: December 14, 2015, 22:23 »
Колеги, предстои ми купуване на туринг ботуши и ми е интересно какъв модел ползвате и доволни ли сте от тях.
Досега 6-7 години ползвах Vanucci VTB1 и съм навъртял с тях над 35 000 км.

Доволен съм от ботушите и от качеството, удобни са и за ходене, но проблема е че не мога да ги нося с кожения екип т.к. циповете на прасеца стигат до горе, затварят се плътно и няма къде да набуташ екипа в тях. Доста дъжд ме е прал с тях и наистина са водонепропускиливи заради Sympatex мембраната, кожата от която са изработени е истинска и не се е износила, подметката не е мръднала и единствено изкуствената кожа която са сложили на сгъвките за по голям комфорт вече взе да се лющи...
« Last Edit: December 15, 2015, 14:14 by ivobivo »
КАСКА оставена на пътя означава  "СПИРАЙ и ПОМАГАЙ"

Мотоциклета е най-безпощадното превозно средство.

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Re: Какви ботуши ползвате ?!?
« Reply #1 on: December 15, 2015, 10:15 »
От 4 години съм с тези ---> http://motoboom.bg/index.php/catalog/d-d-n-n-n-d-d-d-n-d-d-d-d-n-d-d-d/d-d-n-n-n-d-d-d-d-n-d-ixs/d-d-n-n-n-d-ixs-sport-tourism/motocikletni-botushi-ixs-attack.html
За съжаление от този сезон започнаха да пропускат вода, но са удобни за ходене и каране, никога не съм се опитвал да набутам панталон в тях и най-вероятно няма да се получи.
За следващият сезон съм се вгледал в тези на RICHA

Ботуши за всички видове мотоциклети, изработени от естествена кожа; протектори на пръстите и глезена; 100% водоустойчиви; Sympatex дишаща мембрана, цвят - черен от http://www.motogarderob.com/

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
« Reply #2 on: December 15, 2015, 18:30 »
Аз ползвах Probiker Traveller или нещо такова. 
Изключително боклучави са - нацепиха се, разлепиха се
Като плюс мога да кажа приятната миризма на крачетата :-) и цената

TDM 900 2006

Offline Веселин Куршумов (Ротко)

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
  • Не са ми нужни 235 причини, за да избера TDM...
« Reply #3 on: December 15, 2015, 19:18 »
Аз съм превърженик на ботите.
В момента имам интересен чифт такива.

https://m.bazar.bg/обява–12290498/мото-боти-spada-чисто-нови
TDM is my lifestyle, my destiny, my religion ...

Offline ivobivo

• Full Member
« Reply #4 on: December 16, 2015, 20:04 »
Ами след доста четене на ревюта през последните дни, кратко залитане към пистовите модели с повече протекция и слайдери, накрая се върнах към туринг моделите и днес си поръчах намалените Vanucci VTB 12 - https://www.louis.de/en/artikel/vanucci-vtb-12-boots/219017?list=133297431

Това което ме подтикна към тази "безотговорна" постъпка посред зима е, че модела по мое мнение е подобрена версия на VTB1 които ми служат вярно повече от 7 години:
  • модела е нов и няма да има "залежали" бройки с изкуфяло лепило по подметките
  • пак са изработени основно от естествена телешка напа с двойни шевове,ще са здрави и няма да се нацепят като изкуственяците с bonded leather
  • имат мембрана OutlDry и ще са дишащи и 100% непромокаеми
  • имат "mesh" материя на сгъвките, която няма да се напука с времето, а в жегите благодарение на мембраната и обдухването в тези зони ще са проветриви и по-комфортни
  • благодарние на двете долни лепки ще мога да ги регулирам точно по крака си, а с помощта на горната ще мога да ги разширявам, ако трябва да напъхам кожения екип в ботуша
Когато DHL ги доставят, ще докладвам какви са впечатленията ми, но съм сигурен, че няма да ме разочароват - все пак ще са ми третия чифт Vanucci

« Last Edit: December 16, 2015, 20:16 by ivobivo »

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
« Reply #5 on: December 16, 2015, 20:42 »
Аз няколко години карах с Probiker Street 2- много добър водоустойчив, туристически ботуш. 4 години не мръднаха, но често като карам по завои не си вдигам кракът на пръсти на степенката, подметката застъргва и им свърши предната част на подметката. От тази година карам с ботуши със слайдери и подметката ще живее повече. А след неприятен инцидент в началото на сезона, спортният ботуш и най-вче кракът ми останаха непокътнати и повече към чисто туристически модели няма да се върна.

Offline ivobivo

• Full Member
« Reply #6 on: December 16, 2015, 22:08 »
Крис, и аз когато съм сам или ще ходя на писта съм с Vanucci RV3 за допълнение към кожения екип

но ако карам туристически с текстилките на пътешествие или близка разходка предпочитам като влезна в кръчмата хората да не се обръщат след скърцането на пистовите ботуши  ;D

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #7 on: December 17, 2015, 10:10 »
Vanucci VTB 12 - https://www.louis.de/en/artikel/vanucci-vtb-12-boots/219017?list=133297431
Цип не виждам имат ли и ако го имат то колко е дълъг?

Offline ivobivo

• Full Member
« Reply #8 on: December 17, 2015, 15:55 »
VTB12 нямат цип...имал съм такива ботуши с 3 лепки и са доста удобни - можеш да си ги регулираш по крака за разлика от ботушите с цип - тук след 1:00 се вижда начина как се затварят http://www.youtube.com/watch?v=Fa2AbrebjRk
« Last Edit: December 17, 2015, 15:58 by ivobivo »

Offline Юлий Маринов

• Newbie
  • *
  • YAMAHA TDM 850 4TX
« Reply #9 on: December 18, 2015, 10:43 »
Здравейте колеги,

Аз мога да споделя моят все още скромен опит, защото до скоро карах с едни туристически обувки :)
Тези Gaerne G-Duke Aquatech Touring Boots са ми първите ботуши за мотор и съм ги обувал няколко пъти и едва ли имам повече от 300км с тях. Всъщност ги взех в края лятото, но решихи да ги сефтосам с ТДМа :)))

Мога да споделя, че са удобни и за каране и за ходене.

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/secb8a8bb7034/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Gaerne-Duke-Aquatech-Touring-Boot/SubProducts/Gaerne-Duke-Aquatech-Touring-Boot-0007

Offline apollo11

• Hero Member
« Reply #10 on: December 18, 2015, 19:51 »
http://image.isu.pub/090820120516-d73c96fe29674b68a89bc208912a4790/jpg/page_13_thumb_large.jpg
Тия са моите от около 5-6 години..
Мисля сега боти да си взема

Offline Павката

• Hero Member
  • Yamaha TDM900
« Reply #11 on: December 19, 2015, 11:11 »
Аз съм с тези, сефтосах ги още първия месец на кръговото на перник. много удобни, тествал съм ги при екстремен дъжд, не издържаха, той и дъждобрана не издържа. Иначе при лек дъжд са ок.

TDM - Turn the Dreams to Memories ! ! !

Offline ivobivo

• Full Member
« Reply #12 on: January 06, 2016, 22:55 »
Колеги, дойдоха новите ми ботуши Vanucci VTB 12 в размер 42-ри номер, но се оказаха по-малки от предишните ми 2 чифта Vanucci които са също 42 и тези по-скоро отговарят на 41-41.5 номер, та ще трябва да се разделям с тях - https://www.louis.de/en/artikel/vanucci-vtb-12-stiefel/219017?list=120003283
Платил съм ги на 150 EUR като бяха намалени от 200 EUR - не включвам цената на доставката т.к. си взех и други неща.
Ако трябва да ги връщам до Германия със Speedy за Refund ще ми излезне около 40 лева, така че цената сега от 250 лева ми се вижда справедлива. Ако някой с по-малък крак от 42 иска да ги пробва и да ги купи нека пише на лични или да се обади на О878 787 510. Ако никой не ги купи до началото на март, тo заминават по направление oбратно в Louis. Ботушите са наистина много качествени и си заслужават парите.

Offline Dichetoadvrider

• Jr. Member
  • **
  • ямахаянемаха TDM 850
« Reply #13 on: January 10, 2016, 10:31 »

тези съм ги тествал във дъжд Spada ST1 Black Motorcycle Boots Waterproof Motorbike Race Breathable имам ги от скоро ползвани са за преход Казанлък -Тетевен

Offline Павката

• Hero Member
  • Yamaha TDM900
« Reply #14 on: January 10, 2016, 16:44 »
Аз имам късите Спада, много са яки, две години ги нося, но не помня дали пускаха вода...
TDM - Turn the Dreams to Memories ! ! !

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal