ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Технически Подобрения , Индикации и улеснения  (Read 9061 times)

Offline kokoVmaxa

• Jr. Member
  • **
  • Няма невъзможни неща - Всичко е въпрос на желание!
    • RBT Custom motors
 Аз съм новичък надявам се да намерим общ език , аз съм собственик на нещо подобно на TDM 850 но не точно - отскоро се здобих с дълготърсеният и дългоочаквам YAMAHA TRX850
 - имам някой планове за този мотоциклет най-вече от техническо естество и много ще се радвам на ваши идеи и примери  8)

Като за начало първа основна и най-важна цел е да поставя датчик за Налягане на маслото

малко снимков материал от преправата на - Intermotor 50910 Modified to fit M10 x1.25, 21mm deep:
 http://s923.photobucket.com/user/leehenty/library/TDM%20850%20or%20XTZ%20750%20oil%20pressure%20Switch%20Mod?sort=6&page=1
 някой от вас правил ли е тази интервенция и от какво е ползвал датчик ?
« Last Edit: September 23, 2015, 14:30 by kokoVmaxa »
Yamaha TRX850'97 APRILIA RS4 125'15Ducati 748SP'02 BMW F800S'08 BMW S1000RR'15

Offline Веселин Куршумов (Ротко)

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
  • Не са ми нужни 235 причини, за да избера TDM...
Аз имам действащ датчик за маслото.
Купих го от магазин за авто части и е от мицубиши.
Гледах само размера, не съм гонил някакви параметри.
Работи без отказно.
Тъй като вече нямам мотор, мога да се разделя с това ако някой прояви интерес
TDM is my lifestyle, my destiny, my religion ...

Offline Николай 'Goose' Иванов

• Administrator
  • Hero Member
  • LZ1GSE
    • Il grande idiota
Някъде в мазето ми се търкаля един такъв, от някакъв модел на Талбот беше. В последствие се отказах да го слагам - с този горен картер ... в момента в който лампата светне вече е късно за каквото и да било  ...
In God we trust, all others must submit an X.509 Certificate

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
Нищо подобно !
Светне ли лампата това значи че няма налягане на маслото и е ограничено подаването му към разпределителните валове.
Лампата е една хубава предобивка

• Administrator
  • Hero Member
  • LZ1GSE
    • Il grande idiota
Без да го смяташ за заяждане, но светна ли лампата преди да ти изтропат лагерите? Аз за момента не знам за нито един тдм с отказали маслени помпи ...

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
Лампата светва когато имаш ниско налягане на на маслото, а не когсто то спре да се движи изобщо...

• Administrator
  • Hero Member
  • LZ1GSE
    • Il grande idiota
Точно така, а ниско налягане имаш само при два случая - скапана напорна помпа (щото при тдм-а са две, напорна и подкачваща) и липса на масло. Както казах - за скапана помпа на ТДМ не съм прочел нищо до момента (а съм се ровил) за липсата на масло - трябва да си идиот, за да докараш ситуацията до сух вход на напорната помпа :-) Така че Ямаха много правилно са го спестили този датчик - точно за този мотор не е необходим.

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
Не твърдя че е необходим, въпрос на желание.
Знаеш че всеки подобрява нещо по машината си, въпреки че производителят не го е направил...

Offline kokoVmaxa

• Jr. Member
  • **
    • RBT Custom motors
- Със най-голямо удоволствие бих се здобил с този твой датчик , а ако ми кажеш и от какво/кое Митсубиши е  ще е още по добре  ;D
 ( дай инфо на ЛС )

- Относно лампа за налягането на маслото и помпите в тоя двигател и каква е ползата или ненужноста и , темата е доста обширна , принципно мога да кажа само едно две неща:
 Принципно , при автомобилите номинала за минимално неободимо налягане е 1-1,2 атм.  при мотоциклетите е от 1,2-1,6 та чак до 6 атм. при някой мотоциклети ( това е за да загасне лампата ) има някой мотоциклети които не са със Сух картер но Мажат скоростна кутия под налягане , и при повреда на едно уплътнение във Скоростната кутия страдат железата в главата на двигателя поради по ниско налягане на подаденото масло към тях. имено поради този факт няма как да се съглася с това че като ти светне лампата - тогава вече е късно ........... по никакъв начин няма как да се съглася поради прекалено дълъг ред причини - една от които е че можеш да имаш масло и да имаш Някаква циркулация но не и на Необходимото налягане ( сега тук немисля че има хора които не са наясно за принципа на работа на Плъзгащите лагери и всичко останало в двигателя
 - Когато лампата светне ( тя по принцип по скоро започва с премигване и пресветване в режим на празен ход на загрял двигател ) ти подсказва , че е време да попрегледаш разни неща...........

П.П. - Освен , че съм моторист , се занимавам и професионално с мотоциклети ( така да се каже Хобито до известна степен ми е и работа )

• Administrator
  • Hero Member
  • LZ1GSE
    • Il grande idiota
Не казах, че тази лампа няма функция, казах, че точно при този двигател е излишна :-) За професионалната работа - 10 години съм си вадил хляба по автосервизите и аз - просто моята професия не се плащаше - и обикновено имам идея от материята, по която се изказвам :-)
Лек и весел ден от мен :-)

Offline Павката

• Hero Member
  • Yamaha TDM900
Май скоро ще си направим един тдм сервиз, гледам много майстори се събират :-)
TDM - Turn the Dreams to Memories ! ! !

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Колко му е, сега и газ анализатора или там както се казваше онуй чудо като поръчаме много лесно можем да си оборудваме инструменти.
Пазарлък с тъщата да разширим гаража с метър назад, да и направим една малка къщичка на двора за градински инструменти 2х1х2 и гаража ще стане към 30 квадрата  ;D

Offline kokoVmaxa

• Jr. Member
  • **
    • RBT Custom motors
казвам се Никола Карагьозов - за по лесно Коко , а повечето ме знаят като - Ве-Макса  ;)

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
Колко му е, сега и газ анализатора или там както се казваше онуй чудо като поръчаме много лесно можем да си оборудваме инструменти.
Пазарлък с тъщата да разширим гаража с метър назад, да и направим една малка къщичка на двора за градински инструменти 2х1х2 и гаража ще стане към 30 квадрата  ;D

Аз имам уред за синхрон на карбове, а мога и 2 каси бира да нося на близки разстояния :D :D
TDM 900 2006

Offline kokoVmaxa

• Jr. Member
  • **
    • RBT Custom motors

Аз имам уред за синхрон на карбове

който общо взето е по скоро за твое успокоение и реално е напълно безполезен ;)  ;)

за да не обяснявам на дълго и широко - ето линк (ако някой сметне че е реклама или е в разрез с някой от правилата просто да го махне )
http://www.motoforum-bg.com/index.php/topic,17663.0.html

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal