ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Кой със какви гуми е оборудвал своя TDM(марка)  (Read 80965 times)

Offline Веселин Куршумов (Ротко)

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
  • Не са ми нужни 235 причини, за да избера TDM...
Широка гума на тясна джанта няма как да си доволен...
Аз сложих предна гума от 900 на 3вдето и освен че изглежда ужасно, се държи и така !
Гумата се "затваря" и има реална опасност да те изсипе някъде...
Ако си бил доволен от нея, представям си със същата гума и правилен размер какво ще усетиш...
Спазвайте размерите за да са ви мирни главите...
TDM is my lifestyle, my destiny, my religion ...

Offline Павката

• Hero Member
  • Yamaha TDM900
Не си играй с размерите.
Павката беше сложил една 120 вместо 110 предна и беше...
Малко трудно завива, ама чак отвратително...иначе не усеща дупки, и повдига предницата. За моя радост онзи ден видях и един турски 4тх кретен като мен :-P само да намеря снимките ще ви поокажа
TDM - Turn the Dreams to Memories ! ! !

Offline cvetomir_nikolov81

• Newbie
  • *
На база малкия си опит , но да споделя и аз . Високите скорости не са ми страст , и за това си избрах по-обикновени гуми Heidenau K60 Skout . Държат си се страхотно , няма да вебрира мотора  , само в скорост около 40 км/ч , са малко шумнички . Пък и идеята ми е да карам и извън пътя ;)

Offline apollo11

• Hero Member
аам... няма даизкарам сезона, та трябва да обувам любовницата..първа е задната, та съм се спрял на
http://www.revzilla.com/motorcycle/metzeler-tourance-next-tires
иначе сега съм на
http://www.revzilla.com/motorcycle/metzeler-roadtec-z8-interact-rear-tires

брата се скъса ме да навива на дънлоп роуд смарт
http://www.revzilla.com/motorcycle/dunlop-roadsmart-2-rear-tires

а като краен вариант съм решл да се спра на 
http://www.motorcyclenews.com/product-reviews/tyres/2015/september/tyre-review-maxxis-supermaxx-st/

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Турни си едни T30 EVO и спри да се чудиш.

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
Съгласен съм с Ради! От Roadsmart 2 минах на T30 Evo и мога най-отговорно да заявя, че са в пъти по-добри!

Имам и много добри отзиви за Roadsmart 3, но към момента са силно непривлекателни като цена.
« Last Edit: June 30, 2016, 09:02 by Kris_inc »

Offline apollo11

• Hero Member
И така.. дилемата пеикючи, любовницата получи нова цвичка за  задното колело метцелер з8 интеракт с дот 1215..

Offline HellMan

• Full Member
Исках още този сезон да стане смяната на гумите, но явно ще е другият - имаме ли гумаджия-дилър за София? Помня че имаше един немски сайт, който караше гумите до локация http://www.reifen.com/en и също Gumi7?

Сравнявам в двата сайта в момента и цените са доста подобни.
Също правилно ли се ориентирам, че Т30 и Roadsmart III са много приблизителни като характеристики и поведение?

Аз карам достатъчно бавно, за да съм сигурен, че и по-евтина гума ще ми върши работа, но от гуми не обичам да пестя.

Към момента Звездолета е оборудван с първите Roadsmart :)

Offline apollo11

• Hero Member
В крайна сметка, новата гума си е нова!..
П.с.
Гуми7 основно имаха дот2013-14та..
Единствените 2015(за 16та не говорим изобщо),  бяха метцелерките z8
Мотора го купих обут с такива,затова не се двоумих о заложих основно на дота  ;)

Offline Димитър 'Хари' Бояджиев

• Administrator
  • Newbie
  • Yamaha TDM 850 3VD
В следствие на акъл даден от колегата Александър Цвятков, оборудвах TDM-а с AVON TRAILRIDER AV54 (предна 110/80R18/S и задна 150/70R17/V/69).
За съжаление ще се наложи пак да ходя до гумаджията на симеоновско, тъй като колкото той запомни да обърне предната гума, толкова и аз се сетих да погледна какво е свършил...
Ще има още едни 25лв демонтаж/монтаж/баланс, ама айде...  :-[
Иначе гумите при шосейна употреба са доста приятни, още не съм имал удоволствието да ги пробвам извън пътя, ще помоля колегата Цвятков да сподели малко кални снимки с неговия чифт.
No escape from Balkan!

Offline Веселин Куршумов (Ротко)

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
  • Не са ми нужни 235 причини, за да избера TDM...
Защо ще плащаш още 25 лева?
Грешката е негова, дда си я плати сам!!!
Гумаджия който се нуждае от показване как да сложи гума... Я ги натисни малко и нищо няма да плащаш!

Относно калните снимки, не искаш да си цапаш  мотора та за това търсиш снимки от колега нали  ;D ;D ;D
TDM is my lifestyle, my destiny, my religion ...

От Авон-а съм доста доволен. На пътя се държи изцяло като пътна гума - няма вибрации и излишен шум, много добро сцепление, особено на мокро (единствено на мокро и върху пътна маркировка е голямо приключение, ама това май при повечето е така). На черен път - не е кросова или ендуро гума, но се държи много прилично, на кал е предвидима, няма го момента в който тръгва изведнъж и те изненадва. Пробвах я, в деня от снимките, и в педя сняг - не става :)

П.П. Добра идея е като излезете само за кафе, да си обуете мото ботушите, че не се знае кога ще ви скимне да се качите на Витоша в кал, сняг и пясък, и накрая ще се приберете мокър и кален до ушите. ;) Ако бях с ботушите сигурно щях да се поразходя още доста нататък из калта, но за нула време намокрих кожените обувки и ми замръзнаха краката.

Offline Judas_Priest

• Sr. Member
На скоро един приятел ми напомни, един чудесен, сайт в който освен, че цените са изключително изгодни има и показатели за износоустойчивостта на гумата, нейният живот и т.н.
Ето го и сайта.
https://www.mopedreifen.de/Motorrad/YAMAHA/TDM+850+AB+1991.html?id=1923

Миналата година му сложих комплект Michelin Pilot Road 3. Изключително съм доволен от гумите! Имат сцепление, мотора ляга чудесно, и се оказаха доста износоустойчиви. След няколко дена ще сложа снимки. Естествено, гумите са подходящи за шосе - и сухо и мокро.

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Адаш, много хубав сайт.
440лв за комплект Т30 EVO за 900ка си е много добра цена, другите също разбира се.

Offline ivobivo

• Full Member
  • Мотор - GSX 750F и вече бивш TDM 900A
Някой има ли идея колко тежи един комплект 120/70R17 + 150/70R17? В mopedreifen.de моите Michelin Pilot Road 4 излизат 421.50 лева. От Gumi7 ги поръчах двете за 475 лева и ако комплекта тежи около 20 кила, май далаверата ще е много малка или никаква при положение, че доставката от DE започва от 3+ лева на килограм  :-\

edit: сега на този тест http://www.motorradonline.de/motorradreifen/motorrad-tourenreifen-12070-zr-17-und-18055-zr-17-im-test.553628.html пише, че комплекта идва около 10.5 kg демек съм се "набутал" с около 20 лева купувайки ги от Gumi7  ;D
« Last Edit: March 17, 2017, 13:11 by ivobivo »
КАСКА оставена на пътя означава  "СПИРАЙ и ПОМАГАЙ"

Мотоциклета е най-безпощадното превозно средство.

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal