ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Кой със какви гуми е оборудвал своя TDM(марка)  (Read 80552 times)

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
Ами тази с доставката е почти 240 пари, но има и BT 023 по 205 и Z8 interact M по 217 лв.

Offline Joro

• Newbie
  • *
Момчета колебая се между 3 гуми за предна става въпрос ако може да ме посъветва някой и да каже отзиви ако е карал с такива:
PILOT ACTIV FRONT 110/80 R18
BRIDGESTONE BT023F 110/80 R18
PIRELLI SPORTDEMON 110/80 R18
Благодаря предварително :)

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
От изброените са BT023, съм ползвал и съм много доволен. Спира губаво и на мокро държи яко.

Offline fena

• Full Member
  • TDM 900
От изброеното само ВТ 023 е гумата другото не знам какво е  :D ;)

Аз си взех мотора преди няколко месеца с такива пирелита и отзад и отпред и сега им е време за ги сменям. Мойте имат доволно грайфер, но са много стари (дот 09), много са твърди в момента и на места имат малки пукнатини. Не са ме изненадвали неприятно на мокро, ама аз си карам спокойно. Когато съм давал малко повече газ на мокрото, веднага тръгват да поднасят, ама те са много стари и въобще не са критерий. Иначе много лошо впечатление ми направи, че предната гума има една напречна цепнатина, която е повърхностна уж. Позачетох се и видях че и други модели на пирели имат такива и това не е в следствие на бърза скорост, дупки или бордюри, а си им е дефект.

Сега мисля да слагам БТ023 и отпред и отзад. Колебаех се за БТ 30, като по-нов модел, наследник на 023, ама разни там ревюта и форуми казват, че се износва доста по-бързо и не превъзхожда много много 023 по поведение на мокро и на сухо. Като ги сменя ще мога да дам някакви впечатления.

Ето и снимки на мойта предна. На снимките изглежда по-зле от колкото е всъщност, но въпреки това не мисля да си взимам пирели.

Offline Joro

• Newbie
  • *
Благодаря за отзивите   :)

Offline apollo11

• Hero Member
гуми за любовницата..
« Reply #67 on: May 19, 2016, 22:01 »
и така.. всеки си има любовница, с или без жена  :), та ми е любопитно какви обувки сте й купили..
в един сайт гледам, освен стандартния размер 160/60-17, дават и 180/55-17, както и няколко други вариации
мисълта ми е, някой правил ли е подобни експерименти и имало ли е сръдня от страна на любовницата..стискат ли й други размери или..?
п.с.
освен размера, заплюл съм си и ей тя гуми
AVONSTORM2ULTRAAV56R

METZELERTOURANCE NEXT

ако има отзиви от първа ръка, ще съм благодарен!

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
Здраси брат,
180/55 не е подгодящ размер за ТДМ-а ако е с неговата си задна джанта, защото самата джанта е по-тясна 5 инча, а моторите, които излизат стандартно със 180/55 са с ширина на джантата 5,5 инча. Иначе за слагане ще я сложиш, но управлението ще се влоши.

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Не си играй с размерите.
Павката беше сложил една 120 вместо 110 предна и беше отвратително, а за задната ако наблъксаш 180 кой знае какво чудо ще стане с управлението.
Крис ти го е обяснил точно.

За AVON съм чувал, че на мокро са доста зле, а METZELER са си METZELER, убави гуми, меки гуми, бързо свършват, но пък докато свършат си вършат работата.

Offline apollo11

• Hero Member
Ради, с метцелер 8ца сьм и не ме кефят! Бавно загрявст, бьрзо изстиват..за сбирката на  Паничище обрах левия банкет поради луек опит за хайсайд..на врьщане в пороя по нанагорнище пак крьстосах моторя с пьтя..
Вярно13ти дот, ма..абе,не ме кефят тия метцелерки!
А avon точно на мокро ги дават, че дьржат яко в отзивите на ревзила.орг
п.с.
За размера питах чисто информативнп, не обичам промените..освен ако не са добро  :P

Offline Веселин Куршумов (Ротко)

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
  • Не са ми нужни 235 причини, за да избера TDM...
Последните няколко чифта гуми ми бяха Дънлоп. Преди това карах един сезон с Мишлен.
За мен това са гумите. Струва ми се че Дънлопа свърши по-бързо, но никога не ме е подвеждал, никога.
TDM is my lifestyle, my destiny, my religion ...

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
Като се ожених за либовницата :) :) турих преден куробран Дънлоп роуд смарт 2 или нещо такова...просто такова имаха налично с нормален дот. Мисля догодина и такава задна да сложа
TDM 900 2006

Offline Kris_inc

• Sr. Member
  • Kawasaki Versys 1000
Аз съм с роудсмарт 2 отзад и не е лоша. Но реално ако избирам гума с добро поведение на мокро Michelin Pilot Road 3/4 или
Bridgestone BT023/T30Evo. Роуд смарта иначе загрява бързо, но и в топло време прегрява много бързо ако го натиснеш.

Offline haymana

• Newbie
  • *
Michelin Pilot Road 4 отпред (120/70 ,който се държи супер и не виждам проблем, че е 10мм по-широк от предписаното) много доволен.Държи добре и не пързаля.Отзад -разочарование.Metzeler Tourance.Малко по-рязко спиране или тръгване и веднага губи сцепление.Няма студено няма топло.Категорично не ме кефи.

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal