ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: По-добрият мотоциклет......  (Read 8256 times)

Offline Charli

• Jr. Member
  • **
Re: По-добрият мотоциклет......
« Reply #15 on: March 18, 2015, 18:52 »
До колкото знам моторът е швейцарски, а на снимките изглежда много добре!
Да швейцарски е  и не само на снимка изглежда добре , и двигателя работеше мн добре поне когато го видях последно лятото

Offline Илия

• Newbie
  • *
« Reply #16 on: March 18, 2015, 21:05 »
В другите мотофорумите прочетох, че първите неща които дават "фира" в ТДМ 850 са шлиците на касетата на съединителя и оста на която се монтира, както и ангренажната верига, това вярно ли е или не ????
Карай ново, хвали старо......

Offline Николай 'Goose' Иванов

• Administrator
  • Hero Member
  • LZ1GSE
    • Il grande idiota
« Reply #17 on: March 18, 2015, 21:41 »
Въпреки издевателствата, на които е бил подложен от предишния си собственик (а те не бяха малки ... ), моя няма никакви проблеми по темата като изключим демпферните пружини на касетата ;-) Така че ... всичко е въпрос на късмет :-) Колкото до ангренажната верига - тя си е консуматив, който се сменя на определен пробег :-)
In God we trust, all others must submit an X.509 Certificate

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #18 on: March 18, 2015, 23:09 »
Демпферните пружини на касетата при 3VD-то са си наследство от СТ-то, но при стария ми мотор не е има проблем.
Всичко си е въпрос на поддръжка  :)

Offline rednikmarto

• Full Member
  • 0884 840 531
Създателите на TDM900
« Reply #19 on: March 21, 2017, 12:37 »
Прекрасна статия за създаването на Yamaha TDM900 - съвместна разработка на Yamaha и GK Dynamics (Japan).

https://www.yamaha-motor.eu/designcafe/en/about-bikes/sport-touring/index.aspx?segment=Sport%20Touring&view=article&id=441496

Човекa ръководил създаването на TDM900 се казва Etsuo Matsuki (Yamaha).
Има го на снимка в статията, с бялата риза на първа страница.
Любимо хоби - да кара големи двуцилиндрови машини из планините в Япония.

Човека който е направил толкова красив TDM900 се казва Takeshi Umemoto (GK Dynamics Japan).

В момента се опитвам да установя контакт с Mr. Hiroshi Komatsubara, който е предполагаемия ръководител на развойната дейност по време на 4TX (но не е сигурно). Така че, ако можете помагайте да разплетем "кълбото".
« Last Edit: March 21, 2017, 12:40 by rednikmarto »
фен на Yamaha TDM 850 / 900

Offline niki 1961

• Jr. Member
  • **
« Reply #20 on: March 21, 2017, 20:46 »
Марто - при цялото ми уважение не вярвай на статии.бил съм в япония няколко пъти и там има ограничение на моторите до 750 кубика.по- големи вътре няма.всичко над се прави само за износ.за това и моторите с големи кубици ги купувахме от сингапур и южна корея

Offline rednikmarto

• Full Member
  • 0884 840 531
« Reply #21 on: March 21, 2017, 23:18 »
Марто - при цялото ми уважение не вярвай на статии.бил съм в япония няколко пъти и там има ограничение на моторите до 750 кубика.по- големи вътре няма.всичко над се прави само за износ.за това и моторите с големи кубици ги купувахме от сингапур и южна корея

Ники, забележи този текст - той е буквално такъв в статията:

Любимо хоби - да кара големи двуцилиндрови машини из планините...

Ясно става че ограничението за което споменаваш е в сила. Ето самите Yamaha не си позволяват да уточнят какъв мотор кара Etsuo Matsuki. Всичко се връзва.
 А ти като си бил в Япония, можеш ли да помогнеш да разберем кои са хората създали двигателя на TRX850/TDM850 4TX ? Колегите с TDM900 са лесни, те вече знаят кой е направил техните мотори. :)

Offline niki 1961

• Jr. Member
  • **
« Reply #22 on: March 22, 2017, 07:44 »
писах защото хобито му е било да кара големи двуцилиндрови мотори а такива там няма.закона не позволява.а кой ни е правил моторите не знам.Но факта че не са с никасилови цилиндри не го разбирам.честно казано ако бях се ппоинтересувал повечко нямаше да взема 4tx а направо 900ката.не че не си харесвам мотореткатадобра е.но все пак........

Offline rednikmarto

• Full Member
  • 0884 840 531
« Reply #23 on: March 22, 2017, 12:50 »
..а направо 900ката.

сигурно има начин, ето колко колеги са успели да се качат на такъв мотор. Но за мен възможността да си купя 900-ка е малка. Ще ми липсват 2,5-3,0 хиляди лв. което може да дойде само от банка. И това е защото не мога да спестявам, всеки месец употребяваме приходите до нула.  :) Да е жива и здрава жената да помага с харченето :)
А много хора не са така, и все ще успеят някой лев да спестят.  Най-важното е да сме живи и здрави, живее се и с по-малко пари.

Offline rednikmarto

• Full Member
  • 0884 840 531

Снимките са на г-н Тетсумаса Окада, приятел в фейсбук на Веско и Ради.

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal