ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Skid plate  (Read 1057 times)

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
Skid plate
« on: October 13, 2024, 16:11 »
Някой има ли опит със skid plate и ТДМ 900.
Не ми трябва онази остра бутафория под ауспусите, а нещо малко по прилично.

До тази година изпускателните тръби винаги са играли добра роля, даже взех да си мисля че това е гениално решението е.
До пролетта...когато към вр. Мургаш малко се разсеях и някакви камъни взеха да ми бият мотора.
Вчера хвърлен камък от предната гума (в сипей мотора е нестабилен и минавах със залитане и газ) и ми удари картера...но не отдолу а отпред.
Това ме кара да се замисля:
- защитата да е между изпускателните тръби и картера или под тръбите
- колко нагоре да скрива двигателя
- аз си мисля за нещо дребни прорези, дупки, че карайки предимно на 1-ва предавка мотора си се стопля

Та всеки споделен опит ще ми е от полза
TDM 900 2006

Offline Веселин Куршумов (Ротко)

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
  • Не са ми нужни 235 причини, за да избера TDM...
Re: Skid plate
« Reply #1 on: October 13, 2024, 21:25 »
Ако имаш мераци, можеш сам да си направиш както сторих аз. Първо направих макет от картон който после изрязах ат алуминии на лазер. заварките на отделните детайли направи аргончик. Закрепвам го за допълнително заварени "уши" с резба на ролбарите ми. Проектът е бавен и мащабен, но става така както го искаш накрая.

По-лесния вариант е да намериш скара от 3VD. Винкела си е монтирал по някакъв начин такава на неговата 900ка.

TDM is my lifestyle, my destiny, my religion ...

Offline Judas_Priest

• Sr. Member
« Reply #2 on: October 14, 2024, 10:04 »
Ако ще ги размножавате вече ще започвам да търся авторски права върху 3Д модели и документация за бай лазар  ;D

п.с. На Ротният вариант като за него - сложен.
Има овъзможност и за по-технологична конструкция.

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #3 on: October 15, 2024, 12:17 »
А защо, при положение, че вече има един макет не се размножи той?

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
« Reply #4 on: October 15, 2024, 20:31 »
От моята камбанария ....Много просто:
На Веско макета е само за визия, реално моята щета е по-нагоре между ауспусите и захващането на рол/крашбара...и макета на Веско не би ми помогнал.
Вярно моят случай се случи на нещо като сипей и задържайки мотора от залитане ми метна камъка...но.....това не ми е първият случай
Да на Веско макета изглежда разкошно, но ако съм видял правилно на снимките, не е много функционален за мен
TDM 900 2006

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
« Reply #5 on: October 15, 2024, 22:59 »
Баба ви е макет! Покрива целия картер от всички страни!
Да, определено изглежда много добре! Не е просто макет а работещ предпазител за двигателя! Аз не карам много извън пътя, но следващия път когато го сваля ще ви го снимам да видите следите по него от всичко през което е минал. Умишлено не съм го качил над тръбите защото исках да пази и тях. Така клиренса на мотора се променя, но аз и без това съм го вдигнал, а и както казах не съм го предвиждал да се движа с него толкова извън пътя.
Относно копирането и рамножаването, това не може да стане. Протекторът ми е изработен от 2 части и е само за ролбарите на Heavy Duties. За да го закрепя съм заварил за него 9 планки с резба на тях.
« Last Edit: October 15, 2024, 23:04 by Веселин Куршумов (Ротко) »

Offline georgidobrich

• Hero Member
  • TDM 900 2006
« Reply #6 on: October 17, 2024, 20:39 »
Моята баба не е докачлива :)

Я кажи твоята баба черта ли на компютъра преди лазерното рязане или даде картона на лазера и Лазар излезе готин пич и ти го направи сам самичък по картона ?
TDM 900 2006

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
« Reply #7 on: October 18, 2024, 06:59 »
Всичко опира до пари. Предполагам че и на картон да им го дадеш, ще има кой да го направи и да го начертае. Аз използвах помощ от приятел.

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #8 on: October 21, 2024, 14:11 »
Моята баба не е докачлива :)

Я кажи твоята баба черта ли на компютъра преди лазерното рязане или даде картона на лазера и Лазар излезе готин пич и ти го направи сам самичък по картона ?
Жоре,
Говори с Радо - Judas_Priest, той е твоя чоуек, пък дано и някой лев да вземе да изкара ;D

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal