ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Здравейте и от мен  (Read 6518 times)

Offline mendi

• Newbie
  • *
Re: Здравейте и от мен
« Reply #15 on: April 27, 2016, 14:56 »
Срам за мен зарди жилото на оборотомера... Все пак ще видя какво мога да направя за да ми се подобри положението с ЕЛЕКТРОННИЯ оборотомер  :-[ :-[ :-[

Иначе по въпроса с измерването на маслото - замислям пъклен план включващ допълнителен отвор в казанчето и сонда за измерване.
Сондата мисля да е на база на болт с крилчата глава, М6 или М8 като по голямата част от стеблото ще се мине на струг за да се махнат резбовите навивки и да се изтъни. Естествено сондата ще се калибрира според измерителните белези нанесени на прозорчето. Неудобството ще е че ще трябвя да се сваля седалката за да се достигне до измервателната сонда но това би било дребно неудобство.
Прилагам общ чертеж на болта:

Offline haymana

• Newbie
  • *
« Reply #16 on: April 27, 2016, 21:34 »
Абе на фона на тая магия ,за да видиш джамчето при изправен мотор свалянето на седалката би била удоволствие...Толкова ли не можаха поне да го сложат от страната на пачия крак, бе мамка му.

Offline Павката

• Hero Member
  • Yamaha TDM900
« Reply #17 on: April 28, 2016, 12:16 »
От страната на пачия, щеше да е трудно да го изправиш, ако прибереш пачия, шанса да го прекантариш върху теб също не е малък ;)
Принципно изобщо не трябва да е там тъпото прозорче.
TDM - Turn the Dreams to Memories ! ! !

Offline mendi

• Newbie
  • *
« Reply #18 on: May 19, 2016, 10:23 »
Това със сондата няма да се получи. Бях се заблудил, че достъп до казанчето на маслото има достъп като се свали седалката.
Както и да е, в същност измерването не се оказа толкова ужасно колкото писах. Проблема беше в това че при хоризонтално положение маслото залива цялато прозорче, за това не съм виждал нивото. Като го оставя на стойка, се появява малка празнина в горната част на прозорчето. Чудех се дали да източа малко масло ама май ще го оставя така.

Другото с което мога да се похваля е, че си взех една стойка за ГПС, ама още не съм я монтирал. За нея ще пиша в другата тема.

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #19 on: May 19, 2016, 12:01 »
Щом пълни цялото прозорче значи си го препълнил, но ако подкараш малко над 5000 оборота сам ще се регулира  ;)

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal