ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Разходка до Охрид и манастира св.Наум  (Read 353 times)

Offline JoroKukov

• Newbie
  • *
Привет група, живо здраво!

Отвори се възможност за разходка с нощувка за пръв и вероятно последен път тази година предния уикенд и избрах Македонията,

Кратка информация за мен и мотора : аз съм от Сандански мотора е ТДМ900 без АБС и разходките винаги са с жената.

Още незнам защо избрах Охрид, вероятно заради всички македонски песни дето цял живот съм слушал, но определено няма да повторя!

Разходката започва прилично, само 1 топ каса от Givi (с пригодена облегалка) и жената понеже е жена с 1 раница,
До крайна дестинация 388км ~ 5 часа.
На границата всичко е нормално ГКПП Златарево – Ново село, нямаше никакво джижение в двете посоки, но самата граница тъне в мизерия, ръжда и прах.

Пътя до Охрид, който е през Златарево буквално минава през 200 села, в абослютно всяко село ме посрещна кола, без стопове и мигачи, лази пред мен с 15кмч и преди края на селото внезапно спира, без стопове, стои на пътя, и след близо минута завива в някъква посока без мигач, това е 200 от 200.
Първия път ме засекоха много брутално, занесе мотора, реших да слеза да го размажа тоя, но си казах : Не си развалай разходката на 12км от границата, това е инцидент, стават такива работи...
Естествено взех поука и в следващите 199 села като излезе пред мен кола без стопове, просто стоях на 200м отзад и чаках да спре на средата на пътя и след 1 минута да завива на някъде, риска да го изпревариш е на смъртна присъда реално..
Буквално дебнат да ги изпревариш и да те засекът, незнам с кола дали е така, силно се съмнявам, но на мотори отнемат предимство целенасочено, даже мисля идния уикенд да идем 2 мотора с аверите да си изчешем крастата.

Като извадим селата, което е ~40% от пътя до Охрид, има дефилета през планината със завои, гори, природа, свеж въздух, катерене със нивелация от над 1200м реално предизвикателство! За машината но най вече за шофйора!
През абсолютно целия път в двете посоки ме изпреварваха рисково и неправилно и застрашаваха предимно мене.
Стана 1 инцидент, удариха се почти челно, и 2 голфва прегряха от зор да се "гоним" това само в посока Охрид.
През последното село което стига до Охрид поредния от зор да ме засече се наби в предната кола, спрях за кратко, казах му че го намери малкото зло защото след 380км от неандерталци вече нямах енергия да се спра и да не го прегазя с неговата кола там на средата на пътя... Изплаши се, явно в колата е по безопастно?!

Стигнахме в Охрид, адреса е 5б, там спира навигацията а на сградата пише 6б?!
Айде там 1 час излишен да се намерим, уж сме там ама не сме там, цигания!

Охрид като град изобщо не ми хареса, можеби очаквах повече, но самоя град е като поредната туристическа атракция от Турция или Гърция обаче от Тему, но на цените на Варшава.
Цени които не оправдават абсолютната липса на качество!
Най много ме подразни факта, че на "кея" на смрадливото блато не мога да плащам с Левове и КАРТА
Демек, аз идвам, носа ви пари, ама ще плащам вие как искате?!  8)

Манастира и пътя до манастира + разходката през "защитения природен парк" който е ПЛАТЕН ги препоръчвам.

И разбирасе на връщане абсолютно същото.

Краен извод : Струва си да се иде само до манастира, естествено ако не ви убие някой неандърталец по пътя! Цените са по високи от тези в Ставрос Гърция, а качеството е на 1 четвърт + претенции как да им плащаш (което е важно)

Забавен факт : Като изключим факта че македонците са най некадърните щофйори дето аз съм виждал на планетата до сега, а съм видял доста каране, броим Египед и Бейруд, полицаите не знаят законите също! Под хотела имаше Т образно кръстовище с един ОГРОМЕН СТОП + дебела маркировка, към 01:00 спряха 2 патрулки с общо 5 полицая "акция" спират всичко ама в платното срещу тях, през това време над 40 коли не спряха на знака СТОП, и над 10 минаха пред тях без стопове..
Естествено не спряха нито един, само тия в тяхна посока защото да носиш колан или да си пил е по важно от това да спреш на СТОП.

Абсолютни неандерталци!
И охридското езеро е един гйол! Не е средиземно море, но е по скъпо да си турист на гйола?! Аре не! Никога повече!

Повече каране, по малко харчене.

Offline Ради Райков

• Administrator
  • Hero Member
Интересно мнение и преживяване.
В Охрид, винаги съм си изкарвал много приятно, никога не ми се е случвало, да не ми вземат парите - каквито и да са били или пък проблем с плащане с карта.
Да, маршрута ти е осеян със села и трябва да се внимава малко повече, но то и в Румъния е идентично и са си все калпави шофьори.

Offline Веселин Куршумов (Ротко)

• 0877554119
  • Administrator
  • Hero Member
  • Не са ми нужни 235 причини, за да избера TDM...
За мен Охрид е интересно място за разходка. Единствено съм съгласен че е неестествено скъпо. Относно парите, според н=ме не е нормално да се сърдиш че не можеш да плащаш с левове, в крайна сметка си в друга държава и там трябва да имаш тяхна валута. Да не би у нас да можеш да пазаруваш с други валути навсякъде? Относно картата, аз винаги съм смятал че човек трябва да има кеш. Дори в държави като Италия, Австрия, Франция и Швейцария, не навсякъде можеш да плащаш с карта (тази година се убедих  за пореден път). За поведението на местните по пътя, имаш право че не са много нормални. Но за Охрид...визирам само стария град. За мен там има много история и места които е хубаво човек да посети за да усети историята която има там.
TDM is my lifestyle, my destiny, my religion ...

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal