ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: предни колове 4тх  (Read 1944 times)

Offline Kristiyan

• Full Member
предни колове 4тх
« on: April 03, 2019, 12:56 »
Здравейте,

имаше един колега от форума който е от божурище и прави темонти на мотори, трябват ми кордината:

всъщност единият кол леко е просълзил.
трябва да се прави, но незнам къде ще е  най бързо и качествено.
защото ако се окаже че ще разглобя мотора и не стане за 10  МАЙ е тога Ротният ще ме убие :):):)

съвсем леко се забелязва това сълзене, дали ще има проблем ако го карам така за 10 и после да гоправя?
какво мислите?

поздрави

Offline Николай 'Goose' Иванов

• Administrator
  • Hero Member
  • LZ1GSE
    • Il grande idiota
Re: предни колове 4тх
« Reply #1 on: April 03, 2019, 13:14 »
Предполагам търсиш координатите на Иво :)
+359 88 332 2526
In God we trust, all others must submit an X.509 Certificate

Offline Vlaad

• Administrator
  • Sr. Member
« Reply #2 on: April 03, 2019, 14:14 »
Ако маслото ти намалее, ще ти омекне предницата. Ако не е равномерно е още по- неприятно.
Другото лошо е, че може маслото, да достигне до спирачния апарат, дисковете, накладките и да не може да спреш, както очакваш.
Семеринги се сменят за 2-3 часа. По- добре го оправи.

Offline Kristiyan

• Full Member
« Reply #3 on: April 03, 2019, 14:27 »
Ако маслото ти намалее, ще ти омекне предницата. Ако не е равномерно е още по- неприятно.
Другото лошо е, че може маслото, да достигне до спирачния апарат, дисковете, накладките и да не може да спреш, както очакваш.
Семеринги се сменят за 2-3 часа. По- добре го оправи.

предистория: коловете имат реглаж - колко да са меки, моте бяха на най твърдата степен. регулирахги да са ми малко по меки и започна много малко да омаслява (почти незабележимо). мисля да върна реглажа пак да станат твърди, и да загледам дали омаслява.
да наистина семеринги се сменят за един ден. но ако се окаже че коловете са износени, няма да сложа нови семеринги. отивам на шлайфане, твърд хром,пак шлайфана и тогава новите семеринги.
проблемами е че аз шлайф машина имам и ще си ги шлаифам, но незнам на твърдият хром колко ще ме замотат.

та мисълта ми е ако има някои които се занимава и има необходимото оборудване да вземе да ги направи за седмица две. :)
или пък ако някой продава читави мога да ги купя пък мойте когато си ги направя :)

Offline Николай 'Goose' Иванов

• Administrator
  • Hero Member
  • LZ1GSE
    • Il grande idiota
« Reply #4 on: April 03, 2019, 15:36 »
До сега ТДМ с износени колове не съм виждал :) Най-много да е с износени тефлонови втулки, които поемат цялото триене. Иначе сълзенето няма нищо общо с натягането на ребоунда, просто си му е дошло времето. Мануел по принцип казва, че на всеки две години трябва да се сервизират, почистят и да се смени маслото вътре, по принцип тази процедура върви в компект и със смяната на семерингите ... така че - действай смело, ако ги няма налични слайдерите Мотодинамикс ги доставят за седмица, цената по спомени само за тях беше около 4о-тина лева на кол :)
In God we trust, all others must submit an X.509 Certificate

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal