YAMAHA TDM БЪЛГАРИЯ > Пътеписи

И ние искаме да стигнем до Калин

(1/5) > >>

Веселин Куршумов (Ротко):
Идеята съществува от доста отдавна.
По нея ме запалиха приятели, някой от които бяха редом с мен и при осъществяването и.
Искаше ми се да се съберем повечко мотоциклети за този поход към върховете на плaнината, но здравият разум ми показваше че голяма група не е правилният подход когато искам много за кратко време…
От Пловдив тръгнахме 3 мотора, като странно защо единият беше Габровски.
Винаги се учудвам как такъв малък град отвъд планината, дето има един единствен ТДМ, може да е забъркан във всяка манджа.
9.00 влизаме в Пазарджик където имаме среща с Кънчо от Панагюрище. За мен беше чест да карам с човек който е успял да стигне до Nordkapp.
Без да се бавим бързо стигаме до Самоков и от там до с. Пастра от където и тръгва около 15 километровата отсечка към язовира.

Веселин Куршумов (Ротко):
Спираме в КооПа на селото и за кратко отмаряме като похапваме и събираме инфо за това което ни предстои. Към първата бариера караме тихо мислейки за това как Къната ни разказва че при предният му опит да се качи доста упорито са го върнали. Среща с крoсарки които се спускат обаче бързо ни подсказват че ще се катери днес.
Времето е приятно, облачно и хладно. Караме бавно и машините бързо загряват. Перката ми се включва безброй пъти но като цяло това не ме притеснява. Пътят е тесен и почти нищо не разкрива от красотата си забулен в облаци. Кара се основно на 1 предавка, като на моменти може да опитате и на 2. За да облекча мотора се опитвам да карам прав когато мога, което доведе до продължаваща силна мускулна треска в областта на коленете и бедрата.

Веселин Куршумов (Ротко):
Малко преди серпантините, облаците рязко се разместват за няколко минути като ни показват водопад над нас и истинската красота на пътя.

Веселин Куршумов (Ротко):
След достатъчно обратни завой където трябва да сте особено внимателни, планината се отваря с цялата си дива красота. Караме разделени защото някой все спира и снима наоколо.

Веселин Куршумов (Ротко):
Мястото е уникално!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version