YAMAHA TDM БЪЛГАРИЯ > Подобрения

Мигачи - оригинални срещу универсални

(1/1)

Александър Цвятков:
Пускам темата за да съберем малко мнения относно мигачите, за да може ако на някой му се наложи да ги сменя, както аз ще правя скоро, да има идея към какво да се насочи.

Тук е мястото да споделите какви унивесални (aftermarket) мигачи сте слагали по моторите си.
Притеснява ме, че евтините китайски мигачи няма да се виждат достатъчно добре като са пуснати през деня. На един хорнет, на който сложихме такива, се виждат само когато ги гледаш точно срещу диодите, малко встрани и светят доста по-слабо.
От друга страна, оригиналните подозирам, че ще са мноого скъпи (в мотодинамикс преди два дни ми обявиха 9 лв. за един брой нит гаийка и по 30 лв. за гумата на степенките). Не ми се дават луди пари за мигачи като мога да ги инвестирам в къде по-стойностни неща като бензин, например :)

Предисторията ми с мигачите до тук е - заден десен мигач се беше счупил и увиснал преди около месец, разбира се тъкмо като тръгвахме с приятели към Сърбия да се повозим. Нямаше как да го оправя на място и го свалих и прибрах в раницата. Не е най-добрия вариант, тъй като без мигач си е кофти, ама нямаше как.
Като се прибрах го залепих и за по-сигурно го хванах с една скоба.
Всичко беше ОК, даже забравих, че е счупен и не съм търсил нов. Обаче вчера карахме с един приятел през Самоков, летището на Сапарева баня, Дупница и обратно към София.
Още на излизане от София ми каза, че мигача пак се е предал (същия, заден десен). Беше се счупил посредата този път (първия път беше в основата, която се захваща към мотора). Закрепих го като преместих същата скоба, обаче сцепеното не беше в една равнина и се наложи намесата на ластик :)

Кажете сега кой от вас е сменял мигачи и с какви.

П.С. В мотодинамикс ми казаха, че и на Ради не му харесва цената на нит гайките, така да се каже  ;D

ivobivo:
На Хондата 6 години карах с мини с 20мм рамо от Луис - има лъскави за чопъри, с карбоново и черно рамо с опушени стъкла и нормални -  https://www.louis.de/en/artikel/indicator-in-different-versions/10033782?searchButton=&filter_article_number=10033782
Има и овални модели http://tiny.cc/m8b95x и когато ги намалят в Луис са по 5 евро парчето. Ако се купуват има леви и десни т.к. имат дренаж за водата отдолу на стъклото.
Хубавото е че са с 21W крушка, директно се връзват без преправяне по ел. схемата, супер светят и наистина се виждат дори и в много слънчево време.  Китайските аналози са със 6W крушки, направо са смешни и светят "колкото за бог да прости"
От четирите мигача за 6 години само една ми е горяла - http://tiny.cc/jcc95x , но крушката също е 5 евро и затова си дебна намалени мигачи и си ги купувам с крушката  ;)
Ето ги на снимката отпред и отзад монтирани на мотора

georgidobrich:
Това върши ли ти работа ?
http://www.wemoto.com/bikes/yamaha/xj_600_s_diversion/96/picture/indicator_complete_with_clear_lens_led_-_front_left/

Ради Райков:
На това попаднах случайно аз.
http://www.banggood.com/2x-LED-Motorcycle-Turn-Light-Universal-Indicator-Amber-12V-3W-p-81710.html

bgrider:

--- Quote from: georgidobrich on November 17, 2015, 08:07 ---Това върши ли ти работа ?
http://www.wemoto.com/bikes/yamaha/xj_600_s_diversion/96/picture/indicator_complete_with_clear_lens_led_-_front_left/

--- End quote ---


Много добър вариант

Navigation

[0] Message Index

Go to full version