YAMAHA TDM БЪЛГАРИЯ > Технически въпроси

Проблемен спирачен диск

(1/2) > >>

Кънев:
Здравейте.
Преди началото на сезона реших да подменя синтерованите накладки на 3-та диска със органични, и така и така бях на тази тема обслужих апаратите и сложих нова течност. Задния диск понеже беше поизносен реших да го сменя и него. След като започнах да карам установих че при спиране със задна спирачка мотора започна да спира на тласъци което явно се дължи на крив диск ...  >:( Реших да покарам малко така с този псевдо "ABS" и да видя дали няма да излезе нещо съвсем малко и да се заглади, но засега няма промяна ... май няма и да има ...
Диска който сложих е EBC FIX RND MD2002 Няма да споменавам търговеца поради етични съображения, просто искам да ви предупредя да внимавате с тази марка. Знам че няма как да предявя иск за гаранционно събитие, и затова се чудя дали няма някъде някой който на струг или широк плосък шлайф да "закърпи" диска ??

apollo11:
Защо няма как да върнеш стоката?!

Кънев:
Защото мина много време между купуването и монтирането на диска, а и не пазя касовите бележки ...

Ради Райков:
Много неприятна изненада е това с крив диск.
Преди години два предни ми дойдоха криви, все едно постоянно работеше гаден ABS.
За стругар не могса да помогна, но ако намериш такъв, нека първо да каже колко трябва да свали от диска и дали ще е в норми в последствие.

Кънев:
...чудя се дали временно да не сложа старите синтеровани накладки, с идеята като покарам малко да "изядат" там където трябва, ако е малко разбира се ??
Тази седмица ми идва централната стойка, и като я сложа ще мога да премеря кривината и да я локализирам.
/имам с какво/

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version