ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Молба за ПОМОЩ!!!  (Read 706 times)

Offline Ради Райков

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1676
Молба за ПОМОЩ!!!
« on: June 03, 2021, 10:11 »
Приятели, нека помогнем в борбата на една майка със златно сърце!
До всички приятели и познати, искам да ви помоля, който и с каквото може да помогне. Те не пестят сили, неуморно и всеки ден се борят, водят най тежката борба, борбата да видят детето си здраво!
Показвали сме го вече, нека покажем отново, че всички тук сме човеци с главно Ч!
В случай на нужда от съдействие за оказване на помощ на Ивайло, може да се обръщате към Радослав Райков - 087646936!

Борбата на Ивайло!

Това е нашето усмихнато дете Ивайло, което е на 1 година и 8 месеца. На 13.09.2019 г. (петък) поради 2/3 отлепена плацента (без външно кървене) той се ражда един месец преждевременно с единични сърдечни тонове и тежка асфиксия, като още от първите си минути на бял свят се бори неуморно да оцелее и да има нормален живот. И оцеля, като за изненада на всички на 14-тия ден от раждането си вече беше вкъщи. Тогава си мислехме, че най-лошото е отминало. Но пълното щастие трая доста кратко. Поради тежкото раждане се забеляза изоставане в развитието на детето и се започна обикаляне от специалист на специалист и едно „състезание“ по поставяне на диагнози и прогнози коя от коя по-страшна.
Страхът от неизвестното беше ужасяващ, подкрепата и информацията от страна на институциите в подобни ситуации е плачевна. Но ние не се отказахме нито за миг. Нямаше време за губене.
Ивайло веднага започна ежедневна рехабилитация у дома със специалист и с мама (в подобна ситуация родителят много бързо се учи), благодарение на която той непрекъснато напредва и все повече настига връстниците двигателно и ментално. Въпреки това на 9 месечна възраст му беше поставена диагноза ДЦП-спастична крадрипареза.
И това не ни отказа, а ни мобилизира още повече, тъй като виждахме как нашето борбено момче се справя все по-добре и напредва с всеки изминал ден. От няколко месеца детето посещава и логопед, вследствие на което се наблюдава голям напредък в концентрацията и фината моторика.
С цел окончателна диагностика, адекватно лечение и рехабилитация преди месец семейството заминахме за Истанбул, Турция. Започнахме курс на рехабилитация към специализирания център RİBEM Riskli Bebek Danışma Merkezi и направихме консултация с признат специалист в областта на детската неврология. Неврологът отхвърли диагнозата квадрипареза и постави диплегия, изявена в лека форма. Според него с усилена рехабилитация и много упоритост Ивайло може да се възстанови, ако не на 100 %, то почти напълно. Рехабилитаторите го оценяват като дете с много висок потенциал. В този период по тяхна препоръка на нашето слънчице бяха изработени специални шини за крачетата от водеща клиника по ортези в Истанбул, с които се надяваме да се избегнат бъдещи оперативни намеси. За този период бяха планирани и прегледи при ортопед и офталмолог, които за наше най-голямо съжаление не успяхме да осъществим поради усложнената пандемична обстановка в страната. Предвид обявения локдаун не успяхме да завършим и планувания двуседмичен курс на рехабилитация и се върнахме в България по-рано.
Въпреки всички препятствия днес отново сме в специализирания център RİBEM в Истанбул и нашето момче се труди неуморно всеки ден. Надяваме се този път да успеем да осъществим и планираните прегледи при ортопед и офталмолог.
За да може Ивайло да ходи, тича и играе с другите деца, за да може да има максимално пълноценен живот, той се нуждае от упорита ежедневна рехабилитация и помощ от специалисти логопеди, психолози, ортопеди, невролози. Необходимо е и редовно посещение (поне на всеки две седмици) в специализирания център в Истанбул, тъй като процедурите вкъщи вече не са достатъчни, а резултатът от рехабилитацията там е видим само за няколко дни.
Ние вярваме, че той ще се справи и скоро ще върви редом до мама и тати.
В началото бяхме много изплашени, но не се предадохме и с много вяра продължаваме да се борим. Почти две години се справяме сами, но месечните разходи нарастват непрекъснато и вече са непосилни за нас. Тежко е, когато здравето и подобрението на детето ти зависи от финансови средства, които нямаш.
Затова днес имаме нужда от Вас, Добри Хора!
За рехабилитация, ерготерапия, прегледи, изследвания и закупуване на помощни средства са ни необходими около 5 000 лв на месец до пълното възстановяване на Ивайло.

С огромна надежда се обръщаме към всички Вас, които сте в състояние да помогнете на нашето борбено момче да се справи с това изпитание!

Ето как може да помогнете:
✅ Чрез превод към дарителската сметка на Иво в Първа Инвестиционна Банка:
IBAN BG41FINV91501317541755
Титуляр: Ивайло Станиславов Цветанов

✅ Като споделяте поста на Вашата стена или в групи, в които участвате.

Благодарим Ви от сърце!


 

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal