YAMAHA TDM БЪЛГАРИЯ > Пътеписи

Истанбул трябва да се види.

<< < (2/5) > >>

Веселин Куршумов (Ротко):
Оказа се че в Цариград всички ме познават. От всякъде ми викат "Хелоу май Френд"  ;D и ако отвърна вече съм с един крак в магазинът им. Докато се усетиш си купуваш локум и баклава за които плащаш луди пари и си тръгваш усмихнат. Истанбул е скъп град. велико правило е да питаш винаги преди да пискаш нещо. Тук усмихнато продават всичко без да има цени и като нищо плащаш повече от реалното ако не се пазиш. Докато разглеждахме се загубихме и се навряхме в някакъв търговки квартал с тъмни улички и затворени магазини. Когато се измъкнахме се оказахме далеч от хотела и се наложи да си хванем такси. Таксиджията каза 100 лири до хотела. Свалихме на 90 и се качихме. Когато слезнах от таксито му дадох 70 и сле кратък пазарлък си спестих малко пари. Не че пак не съм изигран...

Веселин Куршумов (Ротко):
На сутринта закусваме и се качваме в автобусчето за да ни поведат на разходка. Днес ще посетим най-красивият дворец, ще видим мостът от близо, ще минем по него и ще отидем в Азия, ще се качим на един от 7те хълма върху който лежи Истанбул. После следва модно ревю в магазин на един от най-големите производители на кожа в Турция, шопинг таим, обяд на корабче и разходка през Босфора до черно море и обратно.

Веселин Куршумов (Ротко):
Тръгваме в 9 и ще се върнем в 19 вечерта. Цената за това удоволствие е 60 евро на човек.  За съжаление в Дворецът не може да се снима. Съветвам ако идвате в Истанбул задължително да посетите Долмабахче защото тук има какво да се види.

Веселин Куршумов (Ротко):
След двореца минаваме в Азия за да видим как изглежда този мегаполис и от там. След това идва ред на поредният хълм, малко губене на време в 1-2 магазина в които не могат да ни излъжат да си купим нещо и отиваме да обядваме на пристана.

Веселин Куршумов (Ротко):
След обяда корабчето тръгва и аз започвам да се лутам по всичките му ъгли за да търся най-доброто място за снимка. Ще покажа и на вас няколко гледни мой точки по трасето.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version