YAMAHA TDM БЪЛГАРИЯ > Технически въпроси

Проблемен спирачен диск

<< < (2/2)

georgidobrich:
Това едва ли ще сработи.
За диска може би фрезист ще ти помогне, а не стругар. Аз бих гледам там където шлайфат глави

Кънев:
Да, знам че фрезата е по-правилното решение, но не знам дали ще намеря защото за 30 години "демокрация" съсипаха всичко. Преди години щях да си избирам къде да ида без да напускам рамките на града, докато сега се чудя дали изобщо ще намеря ... затова писах като втори вариант струг /макар да знам че не е много правилно/

Ради Райков:

--- Quote from: Кънев on March 25, 2024, 14:56 ---...чудя се дали временно да не сложа старите синтеровани накладки, с идеята като покарам малко да "изядат" там където трябва, ако е малко разбира се ??

--- End quote ---
Не си губи време, ефекта ще е нулев, и това го играх в опита да спася едни пари, но уви.
Ако не е много голяма кривината и успееш да намериш добър стугар/фрезист/шлайфист ще е супер, ако ли не, поръчвай нов с едно наум вече.

Rossosin:

--- Quote from: Кънев on March 26, 2024, 09:59 ---Да, знам че фрезата е по-правилното решение, но не знам дали ще намеря защото за 30 години "демокрация" съсипаха всичко. Преди години щях да си избирам къде да ида без да напускам рамките на града, докато сега се чудя дали изобщо ще намеря ... затова писах като втори вариант струг /макар да знам че не е много правилно/

--- End quote ---
Преди да пробваш каквото и да било си провери дали е правилно центрирано задното колело (оста) , можеш да го свалиш и да провериш дали е реално крив или нещо друго се е случило .

Кънев:

--- Quote from: Rossosin on March 26, 2024, 17:04 ---Преди да пробваш каквото и да било си провери дали е правилно центрирано задното колело (оста) , можеш да го свалиш и да провериш дали е реално крив или нещо друго се е случило .

--- End quote ---

Това го направих още на следващият ден след като усетих "ABS" а :) макар че няма много логика понеже ако колелото е в положение на несходимост ще имаме на лице лош контакт/липса по някоя дъга от полосата на диска, а не секторен/сегментен контакт ...

П.С.
От седмица започнах усилено /до колкото позволява пътната обстановка/ да ползвам основно задна спирачка, и днес като че ли "екстрата" взе осезаемо да понамалява ... ще покарам още малко така да видим какво ще стане.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version