YAMAHA TDM БЪЛГАРИЯ > Технически въпроси

Верига

(1/2) > >>

Yavor S.S.:
Здравейте колеги,
Попрегледах форума, но не намерих, дали някой е запознат с разликите м/у обикновен и златен "DID". Комплекта обикновен в магазина с който работя заедно с пиньоните е на редовна цена под 300лв, а златния само веригата е 420.
Ако е само за едната визия, май ще си карам обикновения. Някой казват че уж бил по здрав златния, но досега не съм чувал някой от опит да каже коя колко изкарва. Затова се обръщам към вас.
Също така някой от вас страдал ли е от неравномерно износена верига? Мога ли да направя нещо си предпазя новата верига от неравномерно износване.

Благодаря и Поздрави!   

Judas_Priest:
На вторият ти въпрос отговорът е ойлерът.
Маже постоянно и равномерно, което е важно. Също така по-лесно се мие - част от добрата поддържка на веригата.

apollo11:
Веригата ти се износва неравномерно ако е прекалено стегната/хлабава + лоша поддръжка...или лошо съосие
Относно веригите по т.1
Златната се води усилена


В луис комплект златен дид с пиньони е 160Евра срещу 150Е за ОЕМ

georgidobrich:
Ако си фен на карането на задна гума, дрифта, то също ще скъсиш живота на веригата.
Аз съм със златен дид. Взех го заради фасона :) Вече е на около 40 000 км. Имам ойлер, не мога да вдигам предна гума, в дрифта съм слабак и все пак имам леко неравномерна разтегната верига.

Yavor S.S.:
На 40к км да е леко неравномерна някак си по ми се ядва. Един приятел си взе мотора с неговия златен дид. Според момчето от което го купихме веригата беше на 4-6к км., което си беше подкрепено от това, че веригата се беше разтегнала съвсем малко, но като му я опъвах преди няколко дни видях че е неравномерно износена и не е ок. На моя веирга не съм сменял защото по-непредвидени обстоятелства за два сезона имам 5 000км, но тази верига с която го купих беше нераномерно износена. Изпълненията с мотора не са ми страст, случва се но не е нещо редовно затова няма да са основна причина за неравномерно износване. Та 160евро за златен дид с пиньони ме устройва като цяло, но не разбрах какво е луис.  :D :D
Колкото до ойлера, така или иначе беше предвидена модификация... при чичо Али ли да търся или има някоя марка? Вие какво ползвате?

П.П. - Приятел ми каза че, като вземеш такъв усилен дид, то тогава е добре да сменяш Пиньоните по-често. Нещо от сорта на 10хил. преден и 20 хил. заден. Някой има ли запознат с такава практика.

Поздрави!!  :) :) :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version