ТДМ България държи новият рекорд за най-много Yamaha TDM на едно място.

Author Topic: Теч на гориво  (Read 2357 times)

Offline cvetomir_nikolov81

  • Newbie
  • *
  • Posts: 46
Теч на гориво
« on: April 09, 2017, 19:39 »
Здравейте колеги ! Тъкмо си мислех , че моторчето ми вече е в перфектно здраве , и се появи ново 20 . Като един макар и начинаещ , но стремящ се да бъде примерен моторджия , още преди сезона , започнах да подготвям машината . Смених маслото на двигателя , антифриза , спирачната течност , маслото в коловете и семерините им , отремонтирах си масленото казанче , като в предните сезони смених и фланците на карбораторите , които и почистих между другото , и т.н. Та сега новото е , че видях теч на гориво от карбураторите . Предполагам , че единия е до някъде нормален , въпреки , че е спорно , и той е от маркучетата , които са за източването на карбураторите от техните пробки , но си мисля , че след като са завити болтчетата , теч не трябва да има . Въпреки , че той не е постоянен , а само понякога прекапват 3-4 грама . Другия теч обаче е от другия карбуратор , и не е от маркучето , а май някъде от уплътнението на поплавъчната чашка , защото виждам мокро над пробката за източване , а и от нейното маркуче не прекапва бензин , и от това кранче не пропуска бензин . Всъщност , не знам дали е нормално понякога да прекапва от тези маркучета !? Втория въпрос ми е , дали може от някъде или от някого , да се снабдя с 2 уплътнения за тези чашки , защото намирам в нета оферти , но са или с още О-пръстени и иглата на поплавъците , или 4 броя гарнитурки за чашките . Третото , за което се замислям , е някой устойчив на бензин силикон , но като цяло , това не ми се вижда удачна идея , защото там има твърде много на брой миниатюрни дъпчици , които може да се запушат от силикона ако някое парче от него се отдели в чашката . Малко разточителен в обясненията си , но поне се надявам да съм описал разбираемо всичко , за което става въпрос

Offline Николай 'Goose' Иванов

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 554
  • LZ1GSE
    • Il grande idiota
Re: Теч на гориво
« Reply #1 on: April 09, 2017, 20:24 »
Можеш да си поръчаш само тези гранитури от Ямаха, но не мога да те ориентирам за цената. Другия вариант - търсиш течна гарнитура, устойчива на бензин - ABRO GM-2, Локтайт и те имат подобни ... въпрос на търсене :-)
In God we trust, all others must submit an X.509 Certificate

Offline cvetomir_nikolov81

  • Newbie
  • *
  • Posts: 46
Re: Теч на гориво
« Reply #2 on: April 15, 2017, 09:52 »
Поредното разглабяне е факт , но поне вече го правя за някакви си минутки , които се отброяват на пръстите на едната ръка ;) . Радостната новина е , че гарнитурите на карбовете са си ОК , и от тях и сълзичка няма , а съм сложил маркучето на преливника на неправилното място , и заради това ме подлъгваше . Това обаче , което трябва да направя , е да си регулирам нивото на гориво в поплавъчните камери , защото явно е твърде високо , и от там попада твърде лесно в преливниците . Но това ще го направя , когато се снабдя и с някои чакалдачета за подмяна в карбовете , та да разглобя само още веднъж , и да знам , че вече няма какво да пипам по него .

 

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal